Η αντίστροφη μέτρηση για τις ενδοσχολικές εξετάσεις – Πότε ξεκινούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2017 - 09:33 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 05/05/2017 - 09:51

: Εντατικό εξεταστικό δίμηνο για τους μαθητές και υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Τί προβλέπεται για τα Γυμνάσια . Μία εβδομάδα μένει μέχρι να ξεκινήσει το εξεταστικό δίμηνο στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Την Τρίτη 9/5  ολοκληρώνεται  το διδακτικό έτος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι μαθητές όλων των λυκειακών τάξεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έχουν δύο ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι τους στις 11/5.

Ειδικά για τους μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων -ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ αντίστοιχα- οι απολυτήριες εξετάσεις προγραμματίζονται έτσι, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 26 Μαΐου, ή το πολύ στις 30 του μήνα για όσους απουσίαζαν δικαιολογημένα. Στις 6 και 7 Ιουνίου ξεκινούν, εξάλλου, οι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό αν θα λειτουργήσει Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα μαθήματα των Πανελλαδικών.

Οι μετεξεταστέοι όλων των τάξεων στα ΓΕΛ θα συμμετέχουν σε δεύτερη ειδική εξεταστική περίοδο έως τις 27/6, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή, οι  (και πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών).

Για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης ΓΕΛ που θα συμμετάσχουν στις απολυτήριες εξετάσεις και τον Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς επιτυχία απόλυσης, έχει καθιερωθεί με πρόσφατο νόμο τρίτη εξεταστική περίοδος στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όσοι μετεξεταστέοι λάβουν απολυτήριο τον Σεπτέμβριο θα έχουν δυνατότητα να εγγραφούν σε ΙΕΚ ή στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.

Όσο για τα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχιστούν ως τις 31/5 και οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα γίνουν 1-11/6. Από 13-23/6 θα λειτουργήσουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μετεξεταστέους και στις 26-27/6 οι ενδοσχολικές προαγωγικές και απολυτήριες θα επαναληφθούν.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα – Ενδοσχολικές εξετάσεις – Πανελλήνιες 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Παιδιά τρίτεκνων οικογενειών και προσφυγόπουλα στα Ολοήμερα

Δικαίωμα εγγραφής στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία αποκτούν για πρώτη φορά και οι μαθητές τρίτεκνων οικογενειών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου το 2017-2018. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται, εξάλλου, και η μετακίνηση της διαδικασίας των εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά μέσα στον Μάιο.

Με βάση την ίδια εγκύκλιο, χωρίς δικαιολογητικά θα μπορούν να γράφονται στα Ολοήμερα και παιδιά οικογενειών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τα οποία φοιτούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Πανελλήνιες 2017 – έρευνα: Άδικες οι Πανελλαδικές, σοβαρά τα προβλήματα στα σχολεία

Loading...
  • europalso

    ideascentral