Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ: «Εκεί που μας χρωστούσανε, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι μαζί με τον πάσσαλο και το σχοινί!»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2016 - 23:54 | Author: Newsroom

Για τες θρησκευτικές μας δοξασίες —
ο κούφος Ιουλιανός είπεν «Aνέγνων, έγνων,
κατέγνων». Τάχατες μας εκμηδένισε
με το «κατέγνων» του, ο γελοιωδέστατος.

Τέτοιες ξυπνάδες όμως πέρασι δεν έχουνε σ’ εμάς
τους Χριστιανούς. «Aνέγνως, αλλ’ ουκ έγνως· ει γαρ έγνως,
ουκ αν κατέγνως» απαντήσαμεν αμέσως.

Κων/νος Καβάφης

Όταν θέλεις οπωσδήποτε να κατηγορήσεις κάποιον (πρόσωπο, συλλογικότητα, θεσμό κ.τ.λ.) και η πραγματικότητα δεν σου το επιτρέπει, δεν έχεις δηλαδή να του προσάψεις τίποτα κακό, απαράδεκτο ανήθικο, τι κάνεις; Είναι απλό: Δημιουργείς μια δική σου «πραγματικότητα». Επινοείς δηλαδή πράξεις, καταστάσεις, λόγια, «γεγονότα», όλα φανταστικά, και πάνω σ’ αυτά χτίζεις τις κατηγορίες σου. Είναι μια συνηθισμένη χονδροειδής προπαγάνδα, αυτό που κοινώς λέγεται «πέταγμα λάσπης», η οποία, εκτός απ’ την ικανοποίηση του θυμικού σου, μπορεί για πολύ λίγο να φαίνεται πως σε ωφελεί, γρήγορα όμως στρέφεται εναντίον σου γιατί δεν αντέχει στη βάσανο της κοινής λογικής, γιατί σαν ψέμα έχει κοντά ποδάρια…

Βγήκαν λοιπόν οι ΣΥΝΕΚ να εξηγήσουν γιατί καταψήφισαν τα πεπραγμένα της ΕΛΜΕ. Και εκεί που θα περίμενε κανείς να καταψηφίζουν τα πεπραγμένα γιατί, κατά τη γνώμη τους, δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα, μας αποκαλύπτουν πως τα καταψηφίζουν γιατί έχουν συνδικαλιστικές διαφορές με τις άλλες παρατάξεις. Άλλη μια πρωτοτυπία των ΣΥΝΕΚ.

Καταψηφίζουν λοιπόν τα πεπραγμένα γιατί λέει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ και ΔΑΚΕ τους απέκλεισαν από το προεδρείο της ΕΛΜΕ.

Όμως… οι συνάδελφοι όλοι ξέρουν πως με την ψήφο το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ εκλέχθηκε, ως αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ, μέλος των ΣΥΝΕΚ. Το γιατί στη συνέχεια παραιτήθηκε και αρνήθηκε οιαδήποτε θέση ευθύνης στο Δ.Σ., το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και τελευταία στην εφημερίδα μας, που μόλις διανεμήθηκε. Ας δώσουν και οι ίδιοι την δική τους εξήγηση.

Καταψήφισαν, λέει επίσης, τα πεπραγμένα γιατί οι υπόλοιπες παρατάξεις έχοντας την ευθύνη του ΔΣ δεν αναφέρονταν στις ενημερώσεις του στα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσαν για μειώσεις αποδοχών και έσπερναν τον φόβο στους συναδέλφους.

Όμως… στις ενημερώσεις που μετείχαν μέλη μας έκαναν πάντα αναφορά στα επιτεύγματα του συνδικαλιστικού κινήματος, πάντα με βάση τα κείμενα ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ. Στα κείμενα αυτά βασίζονταν τα μέλη μας και όταν αναφέρονταν σε συνταξιοδοτικά, μισθολογικά και γενικότερα οικονομικού ενδιαφέροντος θέματα. Δεν ήταν και δεν είναι δουλεία μας να εκθειάζουμε την κυβέρνηση. Αυτό το πράττουν με τον καλύτερο τρόπο οι ΣΥΝΕΚ, ως κυβερνητική παράταξη.

Επίσης μας καταλογίζουν πως η ΕΛΜΕ συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και στην μεγάλη συγκέντρωση της Βέροιας δεν μίλησε.

Τους θυμίζουμε πως η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ήταν απόφαση ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ. Όσο για την συγκέντρωση που συνόδευσε την απεργία στην Βέροια, αυτή διοργανώθηκε από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς της πόλης. Όταν τα μέλη μας διαπίστωσαν την τροπή που λάμβανε η εκδήλωση από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα στους διοργανωτές απαιτώντας να τοποθετηθεί και το ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Όμως… ήταν χαρακτηριστικά μόνοι τους, αφού τα μέλη των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ είχαν φροντίσει να κρυφτούν κάπου μακριά από το μπλοκ της ΕΛΜΕ. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ μάλιστα διατύπωσαν τη θέση πως ο πρόεδρος του ΔΣ και μέλος του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ενήργησε σωστά. Γιατί τώρα ανακάλυψαν κάτι διαφορετικό;

Τελειώνοντας ανέφεραν πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν στήριξε μέλη των ΣΥΝΕΚ στις αυθαιρεσίες της εξουσίας. Δεν ανάφεραν βέβαια ονόματα. Χωρίς λοιπόν να ξέρουμε που αναφέρονται θα πούμε (και όταν χρειάστηκε το είπαμε και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ) πως δεν κρίνουμε ποτέ συναδέλφους με βάση την πολιτική τους τοποθέτηση. Αυτό είναι, χρόνια τώρα, γνωστό σ’ όλους και όλες. Θα τους υποστηρίξουμε σθεναρά στην αντιμετώπιση της αδικίας ακόμη και αν, σε προηγούμενες καταστάσεις, είχαν ευνοηθεί οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Τους μόνους που όχι μόνο δεν στηρίξαμε αλλά βρεθήκαμε και απέναντί τους ήταν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, την Δ/ντρια Εκπαίδευσης, αλλά και όσους προσπάθησαν να τους καλύψουν για μια σειρά λανθασμένες ή και παράτυπες αποφάσεις τους σχετικά με τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα και στις τοποθετήσεις συναδέλφων. Το κάναμε και θα το ξανακάνουμε γιατί εμείς ούτε εξουσία είμαστε, ούτε την εκφράζουμε, ούτε συγκαλύπτουμε τις ευθύνες των εκφραστών της.

ΥΓ. Οι συνάδελφοι έστειλαν το πόνημά τους στα σχολεία την Παρασκευή παρόλο που το είχαν και το παρουσίασαν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ απ’ την Τετάρτη. Γιατί; Ας βγάλει ο καθένας και η καθεμιά τα ανάλογα συμπεράσματα…

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral