ΓΣΕΕ: Σκανδαλώδης η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τον ΕΟΠΠΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2018 - 10:34 | Author: Newsroom

Τα πυρά της κατά του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού εξαπολύει η ΓΣΕΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως με την ενέργεια αυτή επιχειρείται η νομιμοποίηση των αδιαφανειών του Οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα στον , με αποκορύφωμα την υπογραφή παράτυπου Κανονισμού Λειτουργίας. Δυστυχώς, η τροπολογία που κατέθεσε προχθές η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί κυνική ομολογία των παρανομιών στις οποίες έχει υποπέσει για τον Οργανισμό, τις οποίες όχι μόνο επιχειρεί να θεραπεύσει, αλλά τις καθαγιάζει!

Το Υπουργείο Παιδείας – και κατά κύριο λόγο ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης –επιχειρούν να νομιμοποιήσουν:

1. την έκδοση και υπογραφή Κανονισμού Λειτουργίας που περιέχει εργασιακά ζητήματα (άρα αποτελεί ταυτόχρονα Κανονισμό Εργασίας και χρειάζεται υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργού) μόνο με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας,

2. την προδήλως αντισυνταγματική και παράνομη νομιμοποίηση και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα σειράς παράνομων αποφάσεων του Οργανισμού.

Ο στόχος της τροπολογίας είναι ο ΕΟΠΠΕΠ να απαλλαγεί από το δημόσιο έλεγχο και να μεταβεί σε ένα απολυταρχικό καθεστώς αδιαφάνειας. Η ΓΣΕΕ, ως όφειλε, ζήτησε τη διενέργεια διαλόγου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά έναν από τους πλέον κομβικούς θεσμούς της Πολιτείας για το χώρο της Παιδείας και της Εργασίας. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα ξεκινώντας τις διαδικασίες. Όμως στη συνέχεια ο διάλογος διεκόπη με ευθύνη του κ. Μπαξεβανάκη, ο οποίος αν και παλαιός συνδικαλιστής, επέβαλε τον αποκλεισμό εκπροσώπων των εργαζόμενων από τη διαβούλευση.

Η υπογραφή μιας τέτοιας τροπολογίας και μάλιστα από τις πολιτικές δυνάμεις που καταδίκαζαν απερίφραστα τις φωτογραφικές τακτοποιήσεις «ημετέρων» και το «ξέπλυμα» ανομιών μέσω νομοθετημάτων αποτελεί ένδειξη ακραίου καθεστωτικού παλαιοκομματισμού. Ζητούμε την άμεση απόσυρσή της για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

Loading...
  • europalso

    ideascentral