Γονείς προς τον Πρωθυπουργό: “Σας καλούμε να μην προχωρήσετε στις περικοπές στην Ειδική Αγωγή”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2017 - 16:40 | Author: Newsroom

Καλώς ήρθατε στο χώρο που δημιουργήσαμε για να δώσουμε φωνή στις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών μας, να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας να τα υπερασπιστούμε. ( δείτε εδώ )

Όλα ξεκίνησαν όταν εκεί μέσα στα Χριστούγεννα μάθαμε για την απαίτηση του ΕΟΠΥΥ προς τους θεραπευτές των παιδιών μας να υπογράψουν συμβάσεις με τον οργανισμό με ουσιαστικά άγνωστους παντελώς όρους! Μετά από έναν περιπετειώδη μήνα αντιδράσεων, επιστολών, συναντήσεων συνεντεύξεων κ.λπ. Σήμερα γνωρίζουμε σαφώς μόνο την πρόθεση του υπουργείου να περικόψει κατά κάτι περισσότερο από 40% το κόστος της Ειδικής Αγωγής, ορίζοντας το υπολογισθέν ποσόν των 60 εκ. Ευρώ ως πλαφόν που θα απειλει να αφήσει απλήρωτους τους συμβληθέντες θεραπευτές εφόσον ξεπεραστεί! Και τα παιδιά μας; που βρίσκονται μεσα σε όλα αυτά; Απλά στον αέρα! Με το θεραπευτή τους, -τον οποίο μετά από πολύ κόπο και αναζήτηση ανακαλύψαμε ως επαρκή για τις ιδιαιτερότητες του παιδιού μας- να μας ενημερώνει ότι (δικαίως ή αδίκως) δε θα υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ μια σύμβαση με εξευτελιστικούς γι’ αυτόν όρους ή ότι δεν προβλέπεται καν η δυνατότητά του να υπογράψει εφ’ όσον είναι ελεύθερος επαγγελματίας! Και μ’ εμάς να έχουμε δύο μόνο επιλογές: ή να πληρώνουμε τις θεραπείες από την τσέπη μας ή να απευθυνόμαστε στα ραντεβού του ΕΟΠΥΥ με τη γνωστή διαθεσιμότητα και ποιότητα υπηρεσιών αλλά και με χρόνο πετσοκομένο στα 30′ να μας αφήνει μηδενικές ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαιρετικά μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας. Για τα περισσότερα από αυτά και μόνο η τυχόν αναγκαστική αλλαγή θεραπευτή μπορεί να καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση της θεραπείας τους, καθώς σ’ αυτά τα παιδιά το χτίσιμο σχέσης με τον θεραπευτή τους και η δημιουργία μιας θεραπευτικής “ρουτίνας είναι το Α και το Ω για την ισορροπία τους! Για πολλά από αυτά κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους! (π.χ. Παιδιά με σύνδρομο RETT)
Σας προσκαλούμε λοιπόν να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας. Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας και θα ήταν όμορφο και χρήσιμο να την εκφράσετε εγγράφως.

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ
Εμείς δεν λέμε όχι στις συμβάσεις. Λέμε ναι σε βιώσιμες συμβάσεις και να επιλέγουμε όπως πρώτα τον θεραπευτή των παιδιών μας.
Να υπάρχει επαρκής χρόνος συνεδριών και επαρκής οικονομική κάλυψή τους ασφαλιστικά ώστε να μην αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος εμείς ή να κάνουν τα παιδιά μας ένα μικρό μόνο μέρος των θεραπειών που απαιτούνται.

Παρακαλούμε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) υπογράψτε, κοινοποιήστε!

Δείτε ΕΔΩ

Loading...
  • europalso

    ideascentral