Γονείς : ΟΧΙ στην κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/06/2016 - 09:17 | Author: Newsroom

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων 3ης Δημοτικής Κοινότητας στις 5μμ Πέμπτη 23 Ιουνίου, έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, , χετικά με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, και τη μετεγκατάσταση του 9ου γυμνασίου από τα Άνω Πετράλωνα.

«Ως Ένωση Γονέων και Kηδεμόνων του 3 Διαμερίσματος, είμαστε ενάντια στην κατάργηση και των 14 σχολικών επιτροπών και των 7 δημοτικών επιτροπών παιδείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που λειτουργούν αντίστοιχα στις 7 κοινότητες του δήμου αθηναίων.

Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν την αποκέντρωση των εξουσιών και την συμμέτοχη της τοπικής κοινωνίας στα κοινά. Αντίθετα αφήνεται σε μια μικρή ομάδα να διαχειρίζεται τεράστια ποσά χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές και ειδικές ανάγκες – συνθήκες, του κάθε σχολείου π.χ. σχολεία με μαθητές από φτωχές οικογένειες, με μαθητές από αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες κ.α.

Με λίγα λόγια αφαιρείται από τους Πολίτες, τους εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος και των Εκπαιδευτικών, ο έλεγχος, η συμμετοχή και η παρέμβαση τους.

Τα προβλήματα των Επιτροπών, με τις μειώσεις των δαπανών και τις καθυστερήσεις των πληρωμών, με την έως τώρα λειτουργία, είχε αρκετά προβλήματα. Με την συγκέντρωση των χρημάτων σ ένα ταμείο το πρόβλημα θα γίνει ακόμα χειρότερο με πολύ άσχημες επιπτώσεις στην λειτουργιά των σχολείων.

Πως θα μπορεί μια επιτροπή να μοιράσει γρήγορα και δίκαια χρήματα για 400 περίπου σχολεία?».

«Οι σχολικές Επιτροπές χρειάζονται ενίσχυση από Εργαζόμενους με Οικονομοτεχνικές και Διοικητικές γνώσεις, που σε συνεργασία με τους Γονείς και τους Εκπαιδευτικούς θα δώσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα αναβαθμίσουν το έργο τους.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αποσύρει την πρόταση της αντιδημάρχου και να προχωρήσει σε ένα διάλογο για την αναβάθμιση των Σχολικών Επιτροπών, που αυτό πιστεύουμε ότι είναι η λύση και όχι η κατάργηση τους».

Loading...
  • europalso

    ideascentral