Γκάφα ολκής απο το υπουργείο παιδείας;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2016 - 22:51 | Author: Newsroom

» Αφήσαν το μελλον εκατονταδων παιδιων αβεβαιο που διαβάζανε καιρο για να δωσουν πανελληνιες απο τα ΕΠΑΛ!

Στην εγκύκλιο των πανελληνιων των ΕΠΑΛ που βγήκε δεν συμπεριέλαβε τους κατόχους απολυτηριου γενικου λυκείου με πτυχιό ΕΠΑΛ που θα εδιναν πανελληνιες απο τα ΕΠΑΛ στην ειδικοτητα που ειχαν τελειωσει οπως προεβλεπε ο νόμος !!!

Με ρύθμιση του νόμουΝ. 4310/2014 (ΦΕΚ A 258/8-12-2014)«Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις» η οποία τροποποιεί την πρώτη περίοδος της παρ. 1 του άρθρου 13 τουν. 4186/2013δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ και σε όσους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ:
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 58, παρ. 5 προβλέπονται τα εξής:
«Οι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, εφόσον κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, σε αντίστοιχες ή συναφείς ειδικότητες του πτυχίου τους, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και σε ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.»
Ειμαστε στον αέρα χιλιάδες άτομα,διαβάζαμε για να δώσουμε πανελλήνιες απο το 2014 μιας και το επέτρεπε ο νόμος και βγαίνει η εγκύκλιος και ουτε λόγος για τους κατόχους απολυτηριου γενικου με πτυχιο ΕΠΑΛ!! Βγαλτε το πρωτοσέλιδο!
Οι κόποι μας για αλλη μια φορα θυσιάστηκαν!
Ιδου και η εγκύκλιος ΕΔΩ»
Αναγνώστης
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral