Γυμνάσιο Βόλου: Οι βρύσες παραμένουν σφραγισμένες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2014 - 14:54 | Author: Newsroom

Πιο επιβαρυμένο με συγκέντρωση σιδήρου, απ’ ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε το νερό στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου (κτίριο Μουρτζούκου), μετά στα αποτελέσματα χθεσινής δειγματοληψίας εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό δίκτυο του σχολείου και οι βρύσες παραμένουν σφραγισμένες μέχρι να επέμβουν οι Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου για να αντικαταστήσουν το δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου, σήμερα το πρωί έγινε και δεύτερη δειγματοληψία νερού που έδειξε ότι η περιεκτικότητα σιδήρου ήταν 0,02 στο υδρόμετρο και 2,20 στο εσωτερικό δίκτυο του σχολείου!

Η αρχική μέτρηση που έγινε τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και έδειξε συγκέντρωση σιδήρου εξωτερικά του υδρομέτρου 0,16, με όριο το 0,2 και εσωτερικά του υδρομέτρου ένδειξη 1,34 (με ανώτερο όριο για να είναι πόσιμο 0,20).

Ο κ. Παπαευσταθίου, που δέχτηκε τις ευχαριστίες του διευθυντή του σχολείου Τριαντάφυλλου Τσαγκλιώτη για την άμεση αντίδραση της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να πίνουν εμφιαλωμένο νερό και εκτίμησε ότι το πρόβλημα δημιουργείται στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του σχολείου, καθώς το νερό που φεύγει από το υδρόμετρο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, που πρέπει να κάνουν παρέμβαση για αντικατάσταση των σωλήνων.
Πηγή

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral