«Για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/04/2018 - 12:25 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεν. Μακεδονίας   καταδικάζει την  επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος του μαζικού συλλαλητηρίου , , σπουδαστών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Δευτέρα 16/4 ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στη Συρία.

Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές διαδήλωσαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, δηλώνοντας πως η νεολαία δεν θα μείνει θεατής στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια.

Καταδικάζουμε την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά το αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο μαθητών –φοιτητών, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένους διαδηλωτές.

Θυμίζουμε ότι μόλις  πριν ένα  μήνα  η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν αναπληρωτές καθηγητές, διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς!

Καλούμε τις ενώσεις γονέων και τους συλλόγους γονέων να καταδικάσουν τόσο  τα  αυταρχικά  μέτρα καταστολής με  την μαζική συμμετοχή τους σε  συλλαλητήρια ενάντια  της  ιμπεριαλιστικής αυτής επέμβασης. Σε συντονισμό με σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, ΕΛΜΕ, μαθητές, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε σχολεία και γειτονιές και  να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ :

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral