Γαβρόγλου: Προανήγγειλε συνάντηση με ΚΕΔΕ -Αιχμές για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2018 - 10:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πρόσκληση για συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, προανήγγειλε ότι θα απευθύνει, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, , προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η εφαρμογή της διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα για δίχρονη των παιδιών από την ηλικία των 4 ετών.

Αυτό προανήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι «άκουσε τον πρόεδρο της να ζητά συνάντηση μετά την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης» ώστε να συγκροτηθεί επιτροπή για την εφαρμογή του μέτρου και σημείωσε ότι αυτή θα γίνει την επόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προανήγγειλε τη λήξη των κινητοποιήσεων για το συγκεκριμένο θέμα σημειώνοντας ότι «κάναμε αυτό που ήταν να κάνουμε και τώρα πρέπει να έχουμε συνεργασία με όλους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους». Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει από το υπουργείο να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του μέτρου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι δημοτικές αρχές, που έχει αποδεχτεί ο υπουργός Παιδείας.

Ωστόσο στις δηλώσεις του, ο κ. Γαβρόγλου άφησε αιχμές για τη λειτουργία των δημοτικών και τις πρακτικές των δήμων, αναφέροντας ότι «επιλέγουν μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά για την εισαγωγή τους στους », αφήνοντας όπως είπε πολλά παιδιά της ηλικίας των 4 ετών εκτός δομών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral