Γαβρόγλου: Όταν λέμε συναίνεση, δεν λέμε πλήρη συμφωνία σε όλα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/07/2017 - 12:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τί είπε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, , μιλώντας στην τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Όταν λέμε συναίνεση δεν λέμε πλήρη συμφωνία σε όλα, αλλά τη διάθεση συνεργασίας τουλάχιστον σε όσα συμφωνούμε» ανέφερε, με αφορμή τον νέο τρόπο εκλογής διοίκησης στα ΑΕΙ και χαρακτήρισε τη σχετική πρόταση του «εμβληματική κίνηση».

Ως προς τον χαρακτηρισμό «master» των πτυχίων των πενταετών κύκλων σπουδών, ο κ. Γαβρόγλου διέκρινε ότι γίνεται «προσπάθεια υπονόμευσης» από το ΕΜΠ, που θεωρεί «δώρον-άδωρον» το γεγονός ότι δεν συνδυάζεται ο χαρακτηρισμός με αντίστοιχα μισθολογικά και βαθμολογικά δικαιώματα. «Από εποχής πρύτανη Μουτζούρη στο ΕΜΠ, τότε που είχε γίνει η υποβολή της πρότασης με το συγκεκριμένο αίτημα, επισημαίνονταν οι ακαδημαϊκοί λόγοι και πουθενά τα βαθμολογικά και μισθολογικά οφέλη», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι προβλέπεται το θέμα να εξετάσει επιτροπή του υπουργείου, στην οποία θα συμμετέχουν πρυτάνεις και πρόεδροι των ΤΕΙ και που θα δέχεται τα αιτήματα των τμημάτων. «Δεν θα γίνεται αυτόματα η αναγνώριση, αλλά έπειτα από αίτημα της σχολής. Αν κάποια τμήματα θεωρούν ότι γι’ αυτούς η διαδικασία είναι κενή περιεχομένου, τότε δεν είναι ανάγκη να κάνουν αίτηση» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι τα Περιφερειακά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΠΣΑΕ), που θεσπίζονται με το νομοσχέδιο, δεν αντικαθιστούν τα Συμβούλια Ιδρύματος και εξήγησε ότι «είναι απολύτως σαφές ότι δεν θα εμπλέκονται στη διοίκηση των ανωτάτων ιδρυμάτων».

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral