Γαβρόγλου: Μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση – ένα απολύτως δίκαιο αίτημα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/05/2018 - 21:32 | Author: Newsroom

Πρόσφατα χαρακτηρίσατε στη Βουλή «λαϊκισμό» το αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 25.000 στην εκπαίδευση. Ωστόσο, το ίδιο είχατε πει και εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Φίλης, ότι διεκδικείτε τις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Να σας ρωτήσω λοιπόν αν «λαϊκίζατε» τότε;

Στη Βουλή απάντησα στο ΚΚΕ, διότι ως κόμμα γνωρίζει ότι αυτό, με τον τρόπο που διατυπώνεται, δεν μπορεί να γίνει αυθημερόν, όπως το ζητάει.

Αντιθέτως, έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη και σε όλους τους τόνους ότι για αυτή την κυβέρνηση και για εμένα προσωπικά οι είναι ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, που αποτελεί μάλιστα βασική προτεραιότητα του υπουργείου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση αλλά πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους θεσμούς. Και αυτή η ρητή δήλωση ούτε λαϊκισμό εμπεριέχει, ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια σαν αυτά που έχουν παιχτεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στις πλάτες της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Πρώτον, αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να μπει το ζήτημα των σε γραπτό κείμενο κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους θεσμούς. Δεύτερον, για πρώτη φορά η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ αναγνωρίζει ρητά και ξεκάθαρα την ανάγκη στα ελληνικά σχολεία.

Σας καλώ να ανατρέξετε στις δηλώσεις που έγιναν, τόσο από δικής μας πλευράς, όσο και από την κυρία Ράμος. Τρίτον, έχω δηλώσει ότι τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε αριθμό και σύστημα διορισμών και ήδη έχουμε ζητήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για το σύστημα με το οποίο θα γίνουν.

Αρα, ούτε τότε, ούτε τώρα αυτή η κυβέρνηση λαϊκίζει. Αντιθέτως, ήμασταν οι πρώτοι που αναγνωρίσαμε και ελπίζω να κάνουμε πράξη ένα δίκαιο αίτημα, το οποίο θα βοηθήσει πολλαπλά την κανονικοποίηση της καθημερινότητας στα σχολεία μας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral