Γαβρόγλου: Άδικα και ανεύθυνα τα όσα λέγονται για το μάθημα της Ιστορίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/03/2017 - 16:50 | Author: Newsroom

Άδικα και ανεύθυνα τα όσα λέγονται για το μάθημα της Ιστορίας Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί την αρχή ενός εγχειρήματος που θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου που βρέθηκε στην Τρίπολη, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για να παραστεί σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου με θέμα «Ανώτατη εκπαίδευση και έρευνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τρέχουσα κατάσταση-προοπτικές» η οποία έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
Ο Υπουργός σε συνέντευξή του και απαντώντας σε ερωτήσεις που του θέσαμε, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει μέχρι σήμερα αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες αλλά γενικότερα υπάρχουν πολλά προβλήματα στα Πανεπιστήμια της χώρας, όπως είναι η φοιτητική μέριμνα, η στελέχωση και η λειτουργία ορισμένων τμημάτων.
Για το λόγο αυτό, όπως είπε, γύρω στα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η λειτουργία των Ακαδημαϊκών Περιφερειακών Συμβουλίων, στα οποία θα συμμετέχουν και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτά θα συζητούνται θέματα ανάπτυξης της κάθε περιφέρειας και, όπως τόνισε ο κ.Γαβρόγλου, πρόκειται για ένα θεσμό που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στη χώρα.
Τα όσα λέγονται για αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας, τα χαρακτήρισε ανεύθυνα και επεσήμανε πως εκείνο που θέλουν είναι να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος, αφού τώρα οδηγεί στην αποστήθιση, χωρίς να μένει τίποτα στο άτομο που την διαβάζει μετά τις εξετάσεις. «Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό και όσα ακούγονται είναι άδικα» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας. Στη συνέχεια μίλησε για αλλαγές που θα έρθουν στην εκπαίδευση και θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα τριετές-πενταετές πρόγραμμα το οποίο θα δίνει βαρύτητα στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, στην ισχύ του ενιαίου απολυτηρίου, στην κατάργηση των Πανελληνίων και σε ένα πρώτο έτος πανεπιστημιακό, που θα είναι ευέλικτο.

Επίσης ανακοίνωσε πως έχει συσταθεί επιτροπή διακομματική για τα οικονομικά της εκπαίδευσης και σύντομα θα έχουν στοιχεία για τα ποσά που απαιτούνται να διατεθούν στην Παιδεία. Τέλος, απαντώντας για τα δημοσιονομικά της χώρας, σημείωσε πως «για πρώτη φορά υπάρχουν δειλές μεν αλλά σαφέστατες ενδείξεις ότι βγαίνουμε από το τούνελ και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι εταίροι μας». Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Γαβρόγλου στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.

drt915.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral