Γ. Παντής: Δεν υπάρχει περίπτωση το υπουργείο να αποκλείσει παιδιά από το δικαίωμα στη μόρφωση (Video)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/01/2017 - 11:22 | Author: Newsroom

«Δεν υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Παιδείας να αποκλείσει παιδιά, είτε προσφύγων είτε οποιονδήποτε άλλων, από το δικαίωμα στη μόρφωση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής στην ΕΡΤ για τα επεισόδια που δημιούργησαν χθες στο Πέραμα βουλευτές και μέλη της Χ.Α.

«Δεν υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Παιδείας να αποκλείσει παιδιά, είτε προσφύγων είτε οποιονδήποτε άλλων, από το δικαίωμα στη μόρφωση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής στην ΕΡΤ για τα επεισόδια που δημιούργησαν χθες στο Πέραμα βουλευτές και μέλη της Χ.Α. προπηλακίζοντας γονείς και δασκάλους σε σχολείο που θα δεχθεί προσφυγόπουλα.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα να επεμβαίνει στο σχολικό σύστημα όπου πρέπει να γίνεται απρόσκοπτη η εκπαιδευτική διαδικασία» τόνισε ο κ. Παντής υπογραμμίζοντας «ότι ένας υπόδικος έκανε ότι έκανε θα αντιμετωπιστεί και μέσω της αστυνομίας, αλλά και με άλλους τρόπους από το υπουργείο Παιδείας».

«Όταν είναι ένα σχολείο ανοικτό ελαττώνεται η παραβατικότητα» υπογράμμισε ο κ. Παντής προσθέτοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά «για ένα ιδεολογικό πόλεμο μεταξύ ακραίων στοιχείων και μιας κοινωνίας η οποία οφείλει να προσφέρει την εκπαίδευση και την παιδεία σε όσους και για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα».

Την ευθύνη για το ποιος θα κάνει μάθημα ή όχι στο σχολείο την έχει το υπουργείο πρόσθεσε τονίζοντας ότι «κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε στα σχολεία όπου φοιτούν προσφυγόπουλα».

avgi.gr/ Κατ. Μπρέγιαννη

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral