Φορτσάκης: Επιβεβλημένη η επαναλειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2016 - 20:57 | Author: Newsroom

Την επαναλειτουργία των , τα περισσότερα από τα οποία σταμάτησαν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τη λειτουργία τους στις 29/2/2016, ζητά ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής, αφού επισημαίνει ότι η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. είναι εξαιρετικά σημαντική για την εκπαίδευση και εξέλιξη των ενηλίκων που τα παρακολουθούν και ότι ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς είχε υποσχεθεί ότι τα Κ.Δ.Β.Μ. θα επαναλειτουργούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2016, ρωτά τον κ. Φίλη:

Πότε πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης;

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Επαναλειτουργία Κέντρων Δια Βίου Μάθησης

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, σταδιακά, από το 2013 σε διάφορους δήμους της χώρας. Στη διάρκεια της λειτουργίας τους πρόσφεραν δωρεάν πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους, όπως ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός, τέχνη κ.α.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα περισσότερα δημοτικά Κ.Δ.Β.Μ. σταμάτησαν τη λειτουργία τους στις 29/2/2016, στερώντας από τους πολίτες τα δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα και από τα στελέχη και τους εκπαιδευτές των Κέντρων την απασχόλησή τους. Λίγο πριν κλείσουν, στις 16/2/1016 ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου είχε υποσχεθεί ότι τα Κ.Δ.Β.Μ. θα επαναλειτουργούσαν από το Σεπτέμβριο του 2016, μετά από αλλαγές στο σχεδιασμό τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε.

Η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. είναι εξαιρετικά σημαντική για την εκπαίδευση και εξέλιξη των ενηλίκων που τα παρακολουθούν. Η επαναλειτουργία τους είναι επιβεβλημένη.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

– Πότε πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης;

Loading...
  • europalso

    ideascentral