Φοιτητές σε ρόλο… Περιφερειακών συμβούλων!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2017 - 12:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου διοργανώνεται για δεύτερη φορά από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε) και την Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, στις 5 -7 Μαΐου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Κρήτης από το πρωί στη Λότζια με τη συμμετοχή απ όλη την .

Σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά.

Το συνέδριο απευθύνεται σε αποφοίτους καθώς και σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) από όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως του αντικειμένου των σπουδών τους.
Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης δίνουν την ευκαιρία στους νέους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εξοικειωθούν με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια ιδιαίτερα καινοτόμα πρωτοβουλία, βασισμένη σε ευρωπαϊκά πρότυπα που έχει στόχο να εισάγει νέους επιστήμονες απ’ όλη τη χώρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μυηθούν στη λειτουργία της Περιφέρειας, σε ρόλους και καθήκοντα μιας πραγματικής Περιφέρειας. Αυτός είναι ο σκοπός του εγχειρήματος που εμπνεύστηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων. Να εξοικειωθούν οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες με τους κανόνες και τους τρόπους λειτουργίας των αιρετών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και μέσω του προγράμματος να προωθηθεί η έννοια της Δημοκρατίας μέσω της ενασχόλησης των νέων με τα κοινά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral