Φίλης: Πρέπει ν΄ αλλάξει η εικόνα της Ευρώπης στη Μέση Ανατολή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2015 - 20:12 | Author: Newsroom

Για να κλείσει η πόρτα εισόδου ακραίων απόψεων στην Ευρώπη πρέπει να εξαλειφθούν οι ανισότητες εντός της Ευρώπης που κάνουν τους ξένους να αισθάνονται ξένοι ακόμα κι όταν γίνονται Ευρωπαίοι πολίτες και να αλλάξει η εικόνα που δίνει η Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Φίλης αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στη γαλλική αντιπροσωπεία τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εστίασε στο γεγονός ότι οι δράστες είναι νέοι, που ασπάστηκαν τις ακραίες απόψεις των τζιχαντιστών, καθώς οι τελευταίοι βρίσκουν συνεχώς οδούς διείσδυσης στην Ευρώπη.

Σχετικά με τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επεσήμανε ότι ο αγώνας γίνεται μέσα από δυσάρεστη και δύσκολη οικονομική κατάσταση. Δίνουμε, τόνισε ιδιαίτερη βαρύτητα, , στην εκμάθηση της γλώσσας και στον αθλητισμό, ως μέσα κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και ιδιαίτερα των νέων.

Στο πλαίσιο της συνόδου, ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, που συνοδεύει τον υπουργό στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με εκπροσώπους άλλων χωρών με σκοπό την προώθηση των δράσεων και πρακτικών της Ελλάδας που σχετίζονται με την άτυπη εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral