Φίλης: Μόνιμοι Διορισμοί απο το 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2016 - 10:13 | Author: Newsroom

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προανήγγειλε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών από Σεπτέμβριο του 2017

«Χρειάζονται . Θα είχαν γίνει φέτος αν είχε τελειώσει η αξιολόγηση εγκαίρως. Τώρα τελείωσε η αξιολόγηση και μπορούμε να δεσμευθούμε ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2017».

Διάλογος για το νέο σύστημα

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει διάλογος για το νέο σύστημα διορισμών, διότι «το παλιό σύστημα τέλειωσε. Οποιος λέει κάτι άλλο, λέει ψέματα. Το σύστημα των δύο πινάκων κατέπεσε νομικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», όπως είπε. Η θέση αυτή οδηγεί σε νέο σύστημα διορισμών υπό την εποπτεία και με κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Η συνάντηση με τον Σύλλογο έγινε λόγω των αντιδράσεων για την τροπολογία του υπουργείου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς χωρίς σπουδές πάνω στην ειδική αγωγή να διδάξουν σε σχετικές δομές.

Σε παραπληροφόρηση ο κ. Φίλης απέδωσε την ερμηνεία της τροπολογίας και στο ίδιο πλαίσιο θυμήθηκε να κατηγορήσει για παραπληροφόρηση τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΔΟΕ για δηλώσεις τους σχετικά με την κατάργηση του διευρυμένου προγράμματος ολοήμερου σχολείου και των Τμημάτων Ενταξης, αντιστοίχως. Μάλιστα, ο κ. Φίλης μίλησε για προσλήψεις 9.100 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, κατά περίπου 1.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.

Η ΔΟΕ επιμένει, τονίζοντας ότι «η πολιτική ηγεσία προσπαθεί να κάνει την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς να ξεχάσουν ότι η προσπάθεια ομαλής έναρξης στηρίζεται αποκλειστικά στην “αναμόρφωση” του προγράμματος, η οποία μοναδικό στόχο έχει τη δραστική εξοικονόμηση ωρών των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες σε προσλήψεις».

Loading...
  • europalso

    ideascentral