Φίλης: Φέτος προσλαμβάνουμε μέσω ΑΣΕΠ 20.800 αναπληρωτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/08/2016 - 12:47 | Author: Newsroom

«Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, για πρώτη φέτος θα μέσω ΑΣΕΠ περίπου 20.800 », τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δημόσιου σχολείου θα συνεχιστεί και θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμιστές αλλαγές.

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης με στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής. «Ξεπερνάει τα όρια η δογματική εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη για ό,τι ιδιωτικό, απαξιώνοντας ό,τι δημόσιο», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Μέχρι τον Γενάρη του 2015 η εικόνα στην δημόσια εκπαίδευση ήταν τραγική και ήταν από πολιτική επιλογή της ΝΔ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδιαμορφώνει την δημόσια παιδεία, φέρνοντας αποτελέσματα και αυτό δεν αρέσει στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Φίλης, συμπληρώνοντας ότι «όταν θεωρείς του μαθητές πελάτες, τότε γίνεσαι χορηγός των εμπόρων της εκπαίδευσης. Εκτός όμως από τη δημόσια παιδεία», υπογράμμισε, «καταργούμε και το καθεστώς Αρβανιτόπουλου στα ιδιωτικά σχολεία, που προέβλεπε τις ομαδικές απολύσεις εκπαιδευτικών».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ποιότητας και ισότητας στην παιδεία», ενώ σημείωσε ότι με βάση αυτές τις αρχές θα γίνουν οι αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο, στο γυμνάσιο αλλά και στα τεχνικά λύκεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στα τεχνικά λύκεια τα παιδιά εκτός από μια τέχνη θα μαθαίνουν και γράμματα».

Πηγή: News.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral