Έχασαν έως σήμερα 378 διδακτικές ώρες σε σχολείο της Σαλαμίνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2017 - 19:33 | Author: Newsroom

Διαβάστε την ανακοίνωση του 15μελους του συμβουλίου του Γυμνασίου ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ στην Σαλαμίνα

Έχοντας ήδη διανύσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχουν χαθεί 378 ώρες μαθημάτων. Διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθώς είμαστε το μοναδικό σχολείο της Σαλαμίνας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα σε τόσο μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Η κατάσταση αυτή αναγκάζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα γυμνάσια της περιοχής, με αποτέλεσμα αυτά να ταλαιπωρούνται καθημερινά λόγω των μεγάλων αποστάσεων και να χάνουν τους φίλους και τους καθηγητές τους παρά τη θέλησή τους.

Λόγω του προβλήματος, πολλοί γονείς έχουν στραφεί σε φροντιστηριακά μαθήματα, έχουν μόνιμο άγχος στην αρχή κάθε χρονιάς και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αιαντείου κάνουμε συνέλευση κι ΟΧΙ κατάληψη, επειδή θέλουμε να στείλουμε στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και στον Υπουργό Παιδείας ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Είμαστε σχολείο με πολλές διακρίσεις, βραβεία, επαίνους, αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, σπουδαίο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δυναμική μαθητική κοινότητα.

Εμείς οι μαθητές νιώθουμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τόσο σαν σχολείο, όσο και σαν τοπική κοινωνία.

Κάθε μέρα κάνουμε μόνο 4 ώρες μάθημα! Επί πλέον περιμένοντας στις στάσεις τα λεωφορεία για να μετακινηθούμε, χάνονται πολλές ακόμη ώρες άσκοπα.

ΔΕΝ κάνουμε κατάληψη, για να μη χάσουμε κι άλλες διδακτικές ώρες!

Έχουμε δικαίωμα στη μάθηση.

Πώς θα φτάσουμε στο Λύκειο χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις;

Ο τελευταίος καθηγητής που έστειλαν ήταν στις 16 Οκτωβρίου. Και ενώ τα μεγάλα κενά παραμένουν στο σχολείο μας, όταν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, η απάντηση που έλαβε από τον διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν: «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλους καθηγητές!».

Το παραπάνω ψήφισμα θα επιδώσει την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017 αντιπροσωπεία μαθητών του γυμνασίου στο γραφείο του διευθυντή β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, οδός Ελ.Βενιζέλου 35, στον 7ο όροφο στις 11:30 πμ.

Καλούμε όλα τα μέσα ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας να κρατήσουμε το σχολείο μας ΑΝΟΙΧΤΟ.

Το 15ΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral