Έρχονται 12.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/07/2016 - 21:22 | Author: Newsroom

Παραμένει σύμφωνα με ενημέρωση των Αναπληρωτών δασκάλων στόχος σε βάθος τριετίας των 20.000 μόνιμων διορισμών στο Υπουργείο Παιδείας

και σύστημα διορισμών:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε, ότι για την σχολική χρονιά 2017-2018 σχεδιάζει 10.000 με 12.000 διορισμούς σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί, οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου, μας δήλωσαν κατηγορηματικά ότι ο μόνος, αυτή τη στιγμή και με την ισχύουσα νομοθεσία, νόμιμος τρόπος για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί είναι ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ. Τονίσαμε και ξεκαθαρίσαμε προς όλους πως οποιαδήποτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό θα μας βρει δυναμικά αντίθετους.

Η πολιτική ηγεσία, από τη μεριά της, δήλωσε την πρόθεσή να νομοθετήσει, όπως οφείλει άλλωστε, ώστε να θεσπίσει ένα σύστημα διορισμών μέσω , χωρίς γραπτό διαγωνισμό, που θα συνδυάζει, κατά τα δηλωθέντα, αφενός την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και της προσφοράς των αναπληρωτών και αφετέρου την προσφορά ισότιμων ευκαιριών και στους νέους απόφοιτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα σύστημα που θα αναγνωρίζει την προσφορά των αναπληρωτών με μεγάλες προϋπηρεσίες ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα και στους νεότερους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν θέση στα δημόσια σχολεία μέσω διαγωνισμού.

Loading...
  • europalso

    ideascentral