Ερώτηση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/07/2014 - 13:05 | Author: Newsroom
Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το διάστημα από το 2010 και μετά ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης από το Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που εργάστηκαν μετά την 01/07/2010 ζητά ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης αναφέρεται στη διάταξη του άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3848/2010, βάσει της οποίας ορίζονται τα εξής:

«…Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου του 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3…».
Η ισχύς της ρύθμισης αυτής επομένως, σύμφωνα με τον Βουλευτή, δημιουργεί τεράστιες αδικίες, αφού γίνεται ξεκάθαρο ότι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν μετά την 1η Ιουλίου του 2010 και μέχρι σήμερα, κατατάσσονται στους πίνακες των αναπληρωτών, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους από την 01/07/2010.

Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος παρατηρείται το φαινόμενο, οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες της περιοχές της χώρας, να έχουν συνήθως χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν τον διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral