ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2015 - 00:02 | Author: Newsroom

«ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»

Το ΔΣ της ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μετά από την ανησυχητική αργοπορία στην λύση του προβλήματος, για την μεταφορά των μαθητών, απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους, να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες μαθητές μας, τις οικογένειές τους αλλά και την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Συγκεκριμένα μετά από ερωτήματα που υπέβαλαν στην υπηρεσία, μέλη του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Δ.Ε. της Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δεκάδες μαθητές που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα δρομολόγια μεταφοράς τους στα σχολεία.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα και στους μαθητές με αναπηρία, όπου όπως διαπιστώσαμε συνεχίζουν ακόμη και σήμερα 2 Νοεμβρίου 2015, να μην έχουν ενταχθεί σε δρομολόγια μεταφοράς, με συνέπεια πολλοί μαθητές να παραμένουν στα σπίτια τους, λόγω αδυναμίας των οικογενειών τους να τους μετακινήσουν. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μαθητές αυτούς οι οποίοι επειδή δεν βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες Ε.Α.Ε., έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία και απομονωμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε επιτέλους όλους τους εμπλεκόμενους πολιτεία και διοίκηση,να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές μας να έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο σχολείο.

το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ ΔΕ Β΄ ΕΛΜΕ-

Loading...
  • europalso

    ideascentral