«Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» για επιχειρήσεις και συμπράξεις με ερευνητικούς φορείς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/03/2017 - 11:18 | Author: Newsroom

“Ναυαρχίδα” μεταξύ των προγραμμάτων Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του νέου ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας χαρακτήρισε την Τετάρτη τo πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κώστας Φωτάκης. Πρόκειται για νέα δράση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Με προϋπολογισμό ύψους 280 εκατ. ευρώ, η δράση προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα. “Λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως η στήριξη της ελεύθερης έρευνας μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και η αξιοποίηση της Καινοτομίας που προκύπτει από την επιστημονική έρευνα, μέσω του Ταμείου Συμμετοχών”, κατά τον Κ. Φωτάκη, που εξηγούσε ότι “με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά διαμορφώνεται στη χώρα ένα πλήρες και συγκροτημένο σχέδιο Ανάπτυξης που έχει ως βάση την Οικονομία της Γνώσης”.

Τη Δευτέρα 27.3.2017 ο ίδιος θα παρουσιάσει «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης (ώρες 10:00 – 14:30).

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων – ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α’ κύκλο η Πέμπτη, 23η Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00, με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00. Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στους δικτυακούς τόπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (www.antagonistikotita.gr) και της EΥΔΕ ΕΤΑΚ (www.eyde-etak.gr).

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral