ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ 2 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Α.Κ.Ε.Α.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2016 - 14:49 | Author: Newsroom

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Σ.Α.Κ.Ε.Α.) ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με πρόσφατη απόφαση σας οι πίνακες αναπληρωτών καθηγητών θα καταρτιστούν μέσω του ΑΣΕΠ μια εξέλιξη που είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών όμως ξεκινά από την υποβολή των αιτήσεων των αναπληρωτών ως προς τις περιοχές που επιθυμούν να προσληφθούν.
Για την έγκυρη όμως επιλογή των περιοχών προτίμησης θα πρέπει να ανακοινωθούν από το Υπουργείο τα οργανικά κενά ή τα τυχόν ήδη γνωστά, λειτουργικά κενά που θα κληθούν να πληρώσουν οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές.
Ειδικά αν υπάρχει πλαφόν στο μέγιστο πλήθος προτιμήσεων καθώς με την ύπαρξη του πλαφόν ενδεχομένως κάποιες επιλογές περιοχών να είναι χωρίς νόημα καθώς σε αυτές δεν θα υπάρχουν κενά προς πλήρωση.
Ζητάμε λοιπόν να υπάρξει ανακοίνωση από την μεριά του Υπουργείου των κενών ανα περιοχή και ανά δομή για τα οποία το Υπουργείο σας ζητά την πρόσληψη αναπληρωτών.
Ζητάμε να μην υπάρξει πλαφόν στις επιλογές των περιοχών προτίμησης και τέλος, ζητάμε κατά την διάρκεια του σχολικού έτους να ανακοινώνονται από το υπουργείο συγκεντρωτικά ανα τακτά χρονικά διαστήματα τα λειτουργικά κενά, ανα περιοχή και δομή εαε, που προκύπτουν κάτι που θα βοηθήσει στην καταγραφή τους από κάθε ενδιαφερόμενο στα πλαίσια της διαφάνειας στην κάλυψη τους.
Με εκτίμηση,
για τo Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Ε.Α.
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral