Επιστολή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας ΠΕ11 Ν.Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2013 - 22:27 | Author: Newsroom
Η σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1977/13-8-2013) που καλεί τους εκπαιδευτικούς της ΔΕ να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης στην ΠΕ, πιστεύουμε ότι είναι μία απόφαση που αδικεί κατάφορα τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της ΠΕ διότι, ενώ το Υπουργείο απορρίπτει τις αιτήσεις μετάθεσης που είχαν υποβάλλει οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της ΠΕ σε προγενέστερο χρόνο, με την αιτιολογία της έλλειψης οργανικών κενών θέσεων , στην συνέχεια προβαίνει σε υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών ΔΕ δημιουργώντας νέες οργανικές θέσεις.
Με το τρόπο αυτό, η παραπάνω υπουργική απόφαση:
·στερεί από όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπηρετούν χρόνια στην ΠΕ μακριά από τα σπίτια τους ή αναμένοντας απόσπαση για να υπηρετήσουν κοντά στις οικογένειές τους, από κάθε ελπίδα για μετάθεση ή απόσπαση.
·Καταστρατηγεί τα αντικειμενικά κριτήρια που έχουν κατακτήσει με αγώνες χρόνων οι εκπαιδευτικοί για τις υπηρεσιακές τους μεταβολές (μεταθέσεις- αποσπάσεις-τοποθετήσεις-μετατάξεις).
Για την αποκατάσταση του δικαίου αιτούμαστε
·Πάγωμα της διαδικασίας των υποχρεωτικών μετατάξεων
·Επανεξέταση κατά προτεραιότητα, όλων των αιτήσεων μετάθεσης των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της ΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες οργανικές θέσεις που θα δημιουργηθούν.
Δεν επιθυμούμε να αντιπαρατεθούμε με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της ΔΕ. Όμως πιστεύουμε ότι το δίκαιο , η ισονομία και η ισοτιμία πάντοτε πρέπει να υπηρετούνται και να διεκδικούνται.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral