Εντονη διαμαρτυρία καθηγητών και γονέων του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/10/2017 - 22:12 | Author: Newsroom

Την οργή και αγανάκτησή τους εξέφρασαν χτες οι καθηγητές και οι γονείς του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ρόδου με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο γραφείο του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και οι καθηγητές με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Χριστινάκη, διαμαρτυρήθηκαν για την πολύχρονη καθυστέρηση στην αποκατάσταση του κτηρίου το οποίο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας εδώ και χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών που φοιτούν σε αυτό (τα οποία είναι κυρίως ΑΜΕΑ).
Μάλιστα η συζήτηση μέσα στο γραφείο του δημάρχου, διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους και για αρκετή ώρα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι γονείς: «Κινδυνεύουν τα παιδιά μας εδώ και χρόνια. Το κτήριο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Τα παιδιά αυτά έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν γνωρίζουν πως αν πέσει κάποιο κομμάτι θα πρέπει να τρέξουν για να μην χτυπήσουν. Ο δήμαρχος δεν θέλει να μας δώσει άμεση λύση για την μεταστέγαση του σχολείου. Εμείς το ζητάμε αυτό εδώ και πολλά χρόνια.

Στο σχολείο φοιτούν 57 παιδιά κυρίως ΑΜΕΑ, ενώ υπάρχουν 21 εκπαιδευτικοί. Έχουμε ζητήσει την βοήθεια της δημοτικής αρχής, αλλά δεν μας δίνει καμία απάντηση. Εμείς ως γονείς, δεν μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε αυτό το σχολείο. Φοβόμαστε για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας. Πώς θα σταματήσει η εκπαίδευσή τους; Κινδυνεύουν τα παιδιά και ο κύριος δήμαρχος μας κοροϊδεύει. Πέρσι έπεσε στο προαύλειο ένα τεράστιο κομμάτι κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν εκεί παιδιά. Και ο κύριος δήμαρχος δεν μας δίνει καμία απάντηση ούτε δέσμευση για το πότε θα αποκατασταθούν αυτά».
Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο ‘Καζούλειον Παρθεναγωγείο’ (δίπλα από την Μητρόπολη Ρόδου) κ. Βασίλης Χριστινάκης, εμφανίσθηκε αγανακτισμένος για την συνέχιση αυτής της κατάστασης, λέγοντας:
«Στο σχολείο φοιτούν 57 παιδιά κυρίως ΑΜΕΑ. Είναι ζήτημα ασφάλειας. Δεν έχει δοθεί καμία λύση εδώ και χρόνια. Κάτι πρέπει να γίνει».
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Σύλλογος Γονέων θα προχωρήσει άμεσα σε γενική συνέλευση ενώ αναμένεται και σχετική κινητοποίηση από τους καθηγητές του Ειδικού Σχολείου στις αρχές της εβδομάδας, για να βρεθεί λύση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral