Ενημερωτικό για το ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων 23 Φεβρουαρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/02/2018 - 22:08 | Author: Newsroom

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε  Στο ΠΥΣΠΕ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ –  Ενημερωτικό Δελτίο για ΠΥΣΠΕ στις 23/2 /2018  του αιρετού Καλημερίδη Γιώργου

Στο ΠΥΣΠΕ στις 23/2 συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα :
1. Κύρωση οργανικών θέσεων πριν από τις μεταθέσεις.
Αυτή τη στιγμή στις Κυκλάδες σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν 350 οργανικά κενά ! Ειδικότερα :
Δασκάλων 194
Νηπιαγωγών 81
Μουσική 10
Αγγλικά 9
Φυσική Αγωγή 20
ΣΜΕΑ Δασκάλων 31
ΣΜΕΑ Νηπιαγωγών 5

Ο αριθμός των οργανικών κενών καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής αδιοριστίας που εφαρμόζεται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις εδώ και εννιά χρόνια. Στην πραγματικότητα, περίπου το 1/3 του εκπαιδευτικού προσωπικού, που εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων, είναι αναπληρωτής/ τρια, γι’ αυτό και η αδυναμία κάλυψης των οργανικών κενών που υπάρχουν . Συνολικά, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εργάζονται 15.165 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αντιστοιχούν στο 20% όλων των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, απόδειξη ότι η ελαστική απασχόληση αποτελεί καθεστώς και πολιτική επιλογή, μετασχηματίζοντας με αντιδραστικούς όρους τις εργασιακές σχέσεις συνολικά στο δημόσιο σχολείο.
2. Ορίστηκε υποδιεθυντής στο δημοτικό σχολείο Νάουσας Πάρου και προϊσταμένη στο νηπιαγωγείο Αγκαιριάς της Πάρου.
3. Εγκρίθηκαν όλες οι άδειες ασκήσεως ιδιωτικού έργου, εκτός από μια, όπου ο συνάδελφος θα πρέπει να καταθέσει νέα αίτηση.
4. Αναγνωρίστηκε η συνάφεια όλων των μεταπτυχιακών τίτλων των συναδελφών.
Συναδέλφισσες / οι
Εν όψει της σημαντικής εβδομάδας που έρχεται ενάντια στην αδιοριστία και την ελαστική απασχόληση έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
Σήμερα είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και για όλους τους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και μόνιμους) να σπάσει η αδιοριστία και η καραντίνα της ΕΕ – ΟΟΣΑ στους διορισμούς. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία μας και καλύπτουν μόνιμες και πάγιες ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να ανασάνει το δημόσιο σχολείο και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Να μπει ένα τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Το τεράστιο δυναμικό των συναδελφών μας αναπληρωτών πρέπει να βγει στο προσκήνιο του αγώνα για σταθερή δουλειά, για αξιοπρέπεια, για ένα σχολείο που θα λειτουργεί, όχι με βάση την εργασιακή ευελιξία και τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά τις ανάγκες των μαθητών μας και το συλλογικό κοινωνικό δικαίωμα στη μόρφωση.
Όμως αγώνας για μαζικούς διορισμούς σημαίνει πρώτα από όλα αποτροπή του εκπαιδευτικού μνημονίου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τους θεσμούς υπό την εποπτεία του ΟΟΣΑ (30ωρο, συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, αποχαρακτηρισμός της σίτισης ως διδακτικής ώρας, μετακινήσεις μαθητών διαμέσου του Π.Δ 79, μοίρασμα ωρών στην παράλληλη στήριξη, κατάργηση του υπεύθυνου ολοημέρου).
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΔΟΕ είναι μεγάλες και ιστορικές. Καλούμε εδώ και τώρα να αποφασιστεί 24ωρη απεργία στις 2/3 και σε κάθε περίπτωση όλους τους συλλόγους στις Κυκλάδες να βάλουν στάσεις εργασίας για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των συναδέλφων που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Επιμένουμε στον πανελλαδικό χαρακτήρα της κινητοποίησης και συντονίζουμε ενωτικά τη δράση μας για τη συνέχεια.

Την Αγωνιστική Κίνηση εκπροσωπούν στο ΠΥΣΠΕ ν. Κυκλάδων :
Καλημερίδης Γιώργος
Μουκατεμίδης Τάσος

Loading...
  • europalso

    ideascentral