ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. – Α.Σ.Ε.Π. 11/10

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2016 - 20:47 | Author: Newsroom

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. –Α.Σ.Ε.Π.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από επίμονες και επανειλημμένες σχετικές οχλήσεις της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. κο Λασκαράτο και την γενική διευθύντρια προσλήψεων κα Στάγκα. Από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κος Καρπενησιώτης, η ταμίας κα Αλμπάνη, ο αιρετός του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής κος Αρβανίτης και η πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής κα Μπουλμέτη.

Ζητήσαμε αναλυτική και επίσημη ενημέρωση για την εξέταση των ενστάσεων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ως προς τις διαδικασίες, τις καθυστερήσεις, τα χρονοδιαγράμματα και άλλα σημαντικά ζητήματα, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει φημολογίες.
Σας ενημερώνουμε αναλυτικά για τα όσα αναφέρθηκαν επίσημα από τους υπεύθυνους του ΑΣΕΠ στη σημερινή συνάντηση:
1) ως προς το θέμα των καθυστερήσεων:
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Α.Σ.Ε.Π. οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως: α) στις ανακοινοποιήσεις πινάκων που έγιναν από περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, β)στο ότι το Α.Σ.Ε.Π. χρειάστηκε να ελέγξει ενστάσεις και πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, από το τέλος Αυγούστου και μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και με μειωμένο προσωπικό, γ) στο ότι η όλη διαδικασία της εξέτασης ενστάσεων για το ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από το συγκεκριμένο φορέα, δ) στις προτεραιότητες που έθεσε το ίδιο το ΥΠ.Π.Ε.Θ., το οποίο για να λειτουργήσουν άμεσα τα σχολεία είχε ζητήσει να προηγηθεί ο έλεγχος των ενστάσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού και στη συνέχεια του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
2) ως προς το ζήτημα της ελληνομάθειας:
Από πλευράς της ομοσπονδίας τέθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την προσκόμιση πιστοποιητικών ελληνομάθειας από μέλη του Ε.Ε.Π. Από πλευράς ΑΣΕΠ αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που αναγράφονται στην εγκύκλιο πρόσληψης, ενώ πιο συγκεκριμένα επιφυλάχθηκαν να μας απαντήσουν εν ευθέτω χρόνω.
Θα επανέλθουμε άμεσα με συμπληρωματική ανακοίνωση μόλις έχουμε κάτι νεότερο.
3) ως προς το ζήτημα της εξέτασης ενστάσεων για θέματα συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων:
Επισημάνθηκε από τους αρμόδιους ότι το Α.Σ.Ε.Π. είναι ο υπεύθυνος φορέας ως προς τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών. Δεν παρεμβαίνει σε ζητήματα καθαρά επιστημονικά ωστόσο ασκεί τον έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων. Σαφώς και εξετάζει και τις ενστάσεις για ζητήματα συνάφειας, με βάση τη νομοθεσία για το καθηκοντολόγιο και το γνωστικό αντικείμενο του κάθε κλάδου. Η κα Στάγκα παρέπεμψε στη σχετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας με την οποία εκχωρείται για πρώτη φορά στο Α.Σ.Ε.Π. η αρμοδιότητα εξέτασης των ενστάσεων του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ενν. την Υ.Α. 116424/Δ3 –ΦΕΚ 2217/18-07-2016, όπου στο άρθρο 5 αναφέρεται ρητά η υποβολή των προσωρινών πινάκων από τις Π.Δ.Ε. στο ΑΣΕΠ για τον έλεγχο της νομιμότητας αυτών καθώς και η αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ για την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων).
4) ως προς τα χρονοδιαγράμματα:
Ο κος Λασκαράτος μάς ενημέρωσε ότι μέσα σε 10 -το πολύ- 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων από όλες τις Π.Δ.Ε. Τα πορίσματα του Α.Σ.Ε.Π. αποστέλλονται σταδιακά κατά περιφέρεια, για καθεμία Π.Δ.Ε. για την οποία ολοκληρώνεται η εξέταση όλων των ενστάσεων όλων των ειδικοτήτων, ενώ η κα Στάγκα μάς υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εντός των επόμενων 10 ημερών να έχει φύγει από το Α.Σ.Ε.Π. και το τελευταίο αποτέλεσμα.
Η διαδικασία που τηρούν είναι, να ολοκληρώνεται η εξέταση των ενστάσεων όλων των ειδικοτήτων κατά Π.Δ.Ε. ώστε να αποστέλλονται συνολικά στην αντίστοιχη Π.Δ.Ε. κάθε φορά.
Προκειμένου να μην αδικούνται χρονικά οι συνάδελφοι από περιφέρειες με μεγάλο αριθμό υποψήφιων αναπληρωτών, προτάθηκε από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., από τούδε και στο εξής να αποστέλλονται και οι κατά ειδικότητα εξετασθείσες ενστάσεις (αντί να αναμένεται η ολοκλήρωση και των υπολοίπων για την κάθε Π.Δ.Ε.), σημείο σημαντικό και για την αμεσότερη δυνατή στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε. από ειδικότητες του Ε.Ε.Π.
Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το Α.Σ.Ε.Π.
5) ως προς την ολοκλήρωση των ενστάσεων μελών του Ε.Β.Π.
Αναφέρθηκε ότι έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είχαν ολοκληρωθεί όλες και ότι την ίδια ημέρα έφυγαν από το Α.Σ.Ε.Π. τα αποτελέσματα και για την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, κλείνοντας το παρόν ενημερωτικό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σήμερα δημιουργήθηκε ένας επίσημος δίαυλος επικοινωνίας της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με τους υπεύθυνους του Α.Σ.Ε.Π., επικοινωνία η οποία θα έχει συνέχεια. Επομένως, τόσο για το θέμα της ελληνομάθειας όσο και για οποιοδήποτε άλλο θέμα έχουμε νεότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες, θα σας ενημερώνουμε άμεσα με συμπληρωματικές ανακοινώσεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral