Ενημερωτικό για συνάντηση μεταταγμένων με παράγοντες του Υπουργείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2016 - 12:03 | Author: Newsroom

Τη Δευτέρα 30-11-2015, εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ19-20 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους κ.Πολίτη, κα Τρίμη και τον κ. Aθανασόπουλο ,από τους οποίους ενημερωθήκαμε ότι έχουν την ευθύνη του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Εκθέσαμε τις απόψεις και προτάσεις μας για το θέμα της οριστικής τοποθέτησης του συνόλου των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013 από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προβάλλοντας το θέμα παρέλευσης της διετίας σε θέσεις μετάταξης καθώς και το ζήτημα παραμονής των εκπαιδευτικών αυτών σε αίολο καθεστώς .

Στη δήλωση των εκπροσώπων του για μη ύπαρξη νομικού πλαισίου για τη σύσταση κλάδων και οργανικών θέσεων επισημάνθηκε η ύπαρξη σύστασης κλάδων στην Α/θ μια εκπαίδευση από το 2012 καθώς και οργανικών θέσεων οι οποίες θα πρέπει να διευρυνθούν ώστε να καλύψουν με το ίδιο νομικό πλαίσιο το σύνολο των μεταταγμένων εκπαιδευτικών όπως αυτό καθορίζεται και από τις διαπιστωμένες ανάγκες.

Παρά την επιμονή μας για σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης του θέματος , εν’ όψη και της φετινής εγκυκλίου μεταθέσεων η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και ενώ εκκρεμούν ακόμα οι περσινές αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης των μεταταγμένων εκπαιδευτικών, δεν κατέστη δυνατό να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.

Επιπρόσθετα , δεν αμφισβητήθηκε το νομικό καθεστώς των μετατάξεων , επισημάνθηκε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και παρά τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν οριστικά και με νομιμότητα.

Επίσης, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα ανακληθεί καμία υφιστάμενη μετάταξη και ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καταλήξει σε επίλυση του ζητήματος μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το θέμα, στο πλαίσιο ωστόσο των μνημονιακών τους δεσμεύσεων και ότι θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους παράγοντες .

Από τη πλευρά των επιστημονικών μας φορέων δηλώθηκε η πρόθεσή μας για στενή συνεργασία και συμφωνήθηκε διαρκής επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρχει άμεση ενημέρωση των εμπλεκόμενων συναδέλφων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral