Ενημερωτικό για αποσπάσεις,ολοήμερα, αποσπάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/08/2015 - 17:04 | Author: Newsroom

Σήμερα,κατά πάσα πιθανότητα ,θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις στην Κ.Υ. του υπουργείου εφόσον,βέβαια, η “κοπτοραπτική” τελειώσει.

Ετοιμάζονται και οι αποσπάσεις σε Δνσεις,οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στη βδομάδα και θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις σε φορείς.

Επισημαίνω ότι οι αποσπάσεις αυτές δεν περνούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ) ,αλλά από τα γραφεία των υπουργών χωρίς μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Ακριβώς όπως γινόταν στο παρελθόν…τίποτε απολύτως δεν άλλαξε.

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μετά τις 24 Αυγούστου.

Η β φάση των μετατάξεων σε διοικητικές θέσεις θα καθυστερήσει ,επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμη η υπηρεσία.

Το υπουργείο παιδείας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν λίγο διαψεύδει τα δημοσιεύματα για κατάργηση των ολοήμερων, καθώς έχει εξασφαλίσει ,όπως λέει, όλες τις πιστώσεις για τη λειτουργία τους. Το ερώτημα που αβίαστα ανακύπτει είναι το εξής:

Πώς εγγυάται, αλήθεια ,τη λειτουργία τους, όταν οι πιστώσεις που έχει εξασφαλίσει , σύμφωνα με ανακοινώσεις της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου, είναι 12.000 και τα κενά 24000;

Οι εκπαιδευτικοί και ολόκληρη η κοινωνία αναμένουν από το υπουργείο παιδείας ,20 ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όχι γενικόλογες ανακοινώσεις ή διαψεύσεις, αλλά συγκεκριμένο αριθμό πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς (για 7.000 είχαν δεσμευθεί προεκλογικά) και για πρόσληψη αναπληρωτών ,προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.

Όλα τα άλλα είναι απλές υπεκφυγές……

Δ. Μπράτης FACEBOOK

Loading...
  • europalso

    ideascentral