Ενημέρωση συντονιστικού εναγόντων εκπαιδευτικών γυμναστών ΠΕ11

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2016 - 14:26 | Author: Newsroom

Συντονιστικό εναγόντων ΠΕ11 Γυμναστών.

Αθήνα 29/9/2016

Στο ΣΤΕ προσέφυγε μια πολυπληθής ομάδα εκπ/κων ΠΕ 11 Καθηγητών, Φυσικής Αγωγής (Γυμναστές) σε συνεργασία με γνωστό δικηγόρο και με αίτηση επείγοντος εν όψη διορισμού, αναπληρωτών φυσικής αγωγής τις προσεχείς ημέρες κατά της υπουργικής απόφασης όπου αναφέρει, ότι….. Δύναται το μάθημα της φυσικής αγωγής να την κάνει ο δάσκαλος, (ανάθεση) εφόσον δεν υπάρχει εκπ/κος της αντίστοιχης ειδικότητας.

Παράλληλα έχει αποσταλεί εξώδικο, προς όλες της περιφερειακές διευθύνσεις, ΔΟΕ, Υπουργείο και πάσα εμπλεκόμενο φορέα, όπου αναφέρει και ενημερώνει ότι είναι , παράβαση καθήκοντος, εφόσον διδάσκεται το μάθημα της Φ.Α από μη καταρτισμένο για το διδακτικό αντικείμενο της Φ.Α. και απ τον διδάσκοντα που του έχει ανατεθεί και από αυτόν που το αναθέτει (Δ/ντη σχολικής μονάδας, δ/ντη εκπ/σης, υπογράφοντα του ωρολογίου προγράμματος σχολικής μονάδας σύμβουλο), ενημερώνοντας τους ότι είναι παράτυποι και παράνομοι.

Η ΔΟΕ έχει προσφύγει αντίστοιχα, μόνο για την συνταγματικότητα της υπουργικής απόφασης όπου αναφέρει (ΔΟΕ) ότι δεν γίνεται με υπουργική απόφαση, αλλά με προεδρικό διάταγμα, όπου και είναι αντισυνταγματικό.

Η προσφυγή στο ΣΤΕ, από τους γυμναστές, προσδοκεί να αποδείξει τα αυτονόητα, και μία για πάντα, ότι το απόλυτα εξειδικευμένο και απόλυτα επιστημονικό μάθημα της Φ.Α. δεν δύναται να ανατίθεται σε μη ειδικά και επιστημονικά, καταρτισμένους διδάσκοντες, διότι υπάρχουν πολυπληθείς κίνδυνοι, (επιστημονικά τεκμηριωμένο) για τους ασκούμενους μικρούς μαθητές.

Για την παρούσα και άκρως λεπτή, επείγουσα, και ευαίσθητη υπόθεση που αφορά παιδιά αρχικά, όπως και γονείς, άμεσα θα ενημερωθούν εκτός απ τους υπεύθυνους που απευθύνεται, σύλλογοι γονέων, τομεάρχες παιδείας κομμάτων, μέσα μαζική ενημέρωσης και όπου κρίνεται σκόπιμο για την ανάδειξη του ευαίσθητου αυτού θέματος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να είμαστε ξεκάθαροι ως προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ΠΕ70 δασκάλους, ότι δεν είμαστε αντιμέτωποι ως προς αυτούς, διότι οι αναθέτοντες παρατυπούν, και τους εκθέτουν μαζί με τη ΔΟΕ που δεν αντιδρά για να τους προστατέψει από δύσκολες καταστάσεις και κατοτοπιές, και τους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας, για την διασφάλιση της ποιότητας και της ισότητας για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα που πρέπει να παρέχει η πολιτεία στη δημόσια εκπαίδευση των παιδιών μας

Loading...
  • europalso

    ideascentral