Εννέα άνθρωποι σε 48 ώρες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της γρίπης: Τί αναφέρει εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2016 - 18:34 | Author: Newsroom

AdTech Ad

Δείτε ΕΔΩ: Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κορύφωση της γρίπης αναμένεται τις επόμενες δυο εβδομάδες ενώ ήδη στο «κόκκινο» βρίσκεται η ζήτηση κρεβατιών σε ΜΕΘ λόγω της γρίπης ενώ ύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 112 ασθενείς, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ να είναι 252.

Σε καραντίνα οι μαθητές

Σε «καραντίνα» θα μπαίνουν οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης κατά την παραμονή τους στο σχολείο και μέχρι να τους παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που έφτασε στα σχολεία για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης.

Συμφωνα με την εγκύκλιο:

«Pαιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως». Ειδική αναφορά γίνεται για τη τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως: αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα. Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Δείτε ΕΔΩ: Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης

.

Loading...
  • europalso

    ideascentral