ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: καταγγελία για τη σύσκεψη Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/01/2017 - 17:31 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε με τον εντονότερο τρόπο την κυβερνητική φιέστα της 5ης -1-2017 στο Φαληράκι, που διοργανώθηκε ως «σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για γενικά και τοπικά εκπαιδευτικά ζητήματα». Η φιέστα είχε ως ενορχηστρωτή τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κ. Γκούση, γνωστό για τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές, και ως κύριο ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, με την παρουσία της κυβερνητικής βουλευτού Φ. Βάκη.

Μπροστά σε προϊσταμένους, σχολικούς συμβούλους, διευθυντές σχολείων και υπαλλήλους των Δ/νσεων ο υπουργός διαφήμισε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την Παιδεία(εθνικό απολυτήριο, αξιολόγηση). Πρόκειται για τη γνωστή κυβερνητική τακτική, που παρουσιάζει «το μαύρο άσπρο» και τάζει «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». Εξαγγελίες προεκλογικού τύπου για μόνιμους διορισμούς, διανομή «βοηθημάτων» στους χαμηλοσυνταξιούχους, προπαγάνδα για ένα δήθεν δίκαιο φορολογικό σύστημα αδυνατούν να συγκαλύψουν τη σκληρή πραγματικότητα, που είναι η παραπέρα φτωχοποίηση εργαζομένων, μικρομεσαίων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων.

Τέτοιες συσκέψεις κλειστού τύπου, που δε δίνουν δυνατότητες για δημόσια παρέμβαση, άρα και για δημόσια κριτική, σίγουρα εξυπηρετούν όχι την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο. Ο αποκλεισμός από μια συζήτηση για τοπικά εκπαιδευτικά θέματα των μαζικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων της Κέρκυρας υπογραμμίζει την άρνηση να τηρηθούν ακόμα και οι προσχηματικές κυβερνητικές διακηρύξεις περί δημοκρατικής ευαισθησίας και συμμετοχής. Εναρμονίζεται όμως απόλυτα με το πνεύμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, των μνημονίων, της αέναης λιτότητας , της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και του περιορισμού των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Απέναντι σε όλα αυτά, το σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους να βαδίσουν στο δρόμο της συλλογικής αγωνιστικής δράσης και της εργατικής αλληλεγγύης, χωρίς να παραδίδουν τα όνειρά τους και τις ανάγκες τους στα χέρια κυβερνητικών ή άλλων «σωτήρων»

Loading...
  • europalso

    ideascentral