ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2017 - 21:42 | Author: Newsroom

Δακρυγόνα και χημικά “έβρεξε” το Σάββατο το πρωί , 14 Ιανουαρίου, στην πόλη της Βέροιας. Διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν καταφτάσει στην πόλη προκειμένου να καταστείλουν την όποια διαμαρτυρία ενάντια στην πραγματοποίηση εγκαινίων γραφείων της Χρύσης Αυγής, φρόντισαν να μας πνίξουν σε αυτά.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόκληση και ενώ πλησίαζε η ώρα προσέλευσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής , οι διμοιρίες των ΜΑΤ ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον των συγκεντρωμένων, με χημικά και δακρυγόνα, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της ρίψης που ολόκληρη η πόλη αισθάνθηκε τη δυσφορία που προκαλούν τα αέρια και όχι μόνο οι παρευρισκόμενοι και οι διερχόμενοι απ’ την πλατεία Ωρολογίου. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως γονείς και μητέρες με μικρά παιδιά έτρεχαν για να τα αποφύγουν αφού τα δακρυγόνα εξαπλώνονταν στο κέντρο της Βέροιας ανάλογα με το φύσημα του αέρα.

Είναι κατανοητό πως ο μόνος «σοβαρός λόγος» για όλα αυτά ήταν να μπορέσουν ανενόχλητα να επιτελέσουν το έργο τους οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι , μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Ως ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλουμε την στάση της αστυνομίας και καταδεικνύουμε την πολιτική ευθύνη τόσο του Υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη, όσο και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με την καταστολή διαμαρτυριών είτε συνταξιούχων, είτε εργαζομένων είτε αντιφασιστών από τα ΜΑΤ, συνεχίζει την πρακτική προηγούμενων κυβερνήσεων.

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral