Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου Αθηνά: “Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης” 21-22/5

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2016 - 21:23 | Author: Newsroom

Κάποιες φορές αναρωτιόμαστε πόσο μακρυά μπορούμε να φτάσουμε.

Μια σκέψη που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των μαθητών της Ε’ και Στ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της πραγματοποίησης της.

Το “Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης” αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα βρίσκεται μαζί μας στο “Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου, Αθηνά”, το Σάββατο και την Κυριακή 21-22 Μαϊου προς χαρά όλων των παιδιών της Ελληνικής και ΕλληνοΡουμανικής Κοινότητας.
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης αποτελεί ένα ζωντανό και ελκυστικό χώρο μέσα από τον οποίο, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες, έχουν την δυνατότητα να μάθουν με ένα ιδιαίτερο βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο.
Οι μεγαλύτεροι θα ανασύρουν στη μνήμη τους μοναδικές σχολικές αναμνήσεις βλέποντας τα παλιά σχολικά βιβλία και θα θυμηθούν τα σχολικά τους χρόνια.
Οι μικρότεροι, με ένα ευχάριστο και βιωματικό τρόπο, θα πάρουν μέρος στα διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα που προετοιμάζονται και θα μάθουν μέσα από το παιχνίδι όχι μόνο την ιστορία του παλιού σχολείου και των παλιών σχολικών βιβλίων αλλά και το περιβάλλον, την τέχνη, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την παράδοση και τον πολιτισμό.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλα τα παδιά που είτε φοιτούν είτε όχι, στο Ελληνικό Σχολείο “Αθηνά”.
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral