Εκδόθηκε η προκήρυξη για θέση του διευθυντή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/11/2018 - 20:44 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εκδόθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση της κενής θέσης του πρώτου διευθυντή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, Δείτε εδώ την προκήρυξη, σύμφωνα με την εξαγγελία της υφυπουργού παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη, στη συνάντηση εργασίας στο γραφείο της, στο υπουργείο παιδείας – η δεύτερη τους τελευταίους οκτώ μήνες με υφυπουργό παιδείας – με την αντιπροσωπεία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου – ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, των πολιτών του Ωρωπού, Σωτηρίας Μαγγίνα – Λάζου, εκπροσώπου του άτυπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, Μαίρης Σαμπάνη, προέδρου του Συλλόγου Αυλωνιτών, και Θανάση Τοτόμη, μέλους Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ, σχετικά με το θέμα της άμεσης λειτουργίας του σχολείου, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση διευθυντή, εκπαιδευτικών, καθώς και την έναρξη των εγγραφών των μαθητών.

Σημειώνεται η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της υφυπουργού παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη, στις 24 Οκτώβρη, στο υπουργείο Παιδείας.

Η υφυπουργός παιδείας είχε ενημερώσει την αντιπροσωπεία των πολιτών, ότι η διαδικασία τοποθέτησης διευθυντή είναι σε εξέλιξη, και παρακολουθείται στενά η πορεία της.Η υφυπουργός παιδείας είχε τονίσει, ότι η προτεραιότητα είναι τα παιδιά και η ίδρυση του σχολείου στηρίχτηκε στην έγγραφη απόφαση της δημοτικής αρχής, ότι υπάρχουν οι χώροι στέγασης και το κτίριο, για να λειτουργήσει το σχολείο.

Ως εκ τούτου καλείται η δημοτική αρχή Ωρωπού, να αναθεωρήσει την απόφασή της για την παραχώρηση του σχολείου στην εταιρεία Κτηματολόγιο ΑΕ, και την απομάκρυνση της από τις αίθουσες διδασκαλίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού, ώστε η λειτουργία της σχολικής μονάδας, που αποτελείται από τέσσερεις τάξεις Γυμνασίου, και τέσσερεις τάξεις Λυκείου, να είναι πλήρης και απρόσκοπτη.

Η αντιπροσωπεία των πολιτών, είχε επικεντρωθεί στη δυσκολία της καθημερινότητας των παιδιών και των οικογενειών τους, και η Υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την άμεση λειτουργία του σχολείου.

Η προκήρυξη για την πλήρωση κενής θέσης διευθυντή στο ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού

• ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ , Αιτήσεις υποψηφιότητας από την Τρίτη 6.11.2018 έως και την Παρασκευή 16.11.2018

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Παράλληλα, ο Κώστας Λίτσας, πρ. πρόεδρος Μαλακάσας – Ωρωπού για τρείς θητείες, και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Ωρωπού, υποψήφιος για το δήμο Ωρωπού, σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:

Η αδυναμία τόσο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας, όσο και της  παρούσας δημοτικής αρχής να είναι συνακόλουθες  των αποφάσεων της κυβέρνησης για τη λειτουργία της δομής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ωρωπού, προκαλεί κάθε δημότη που νιώθει ότι ακόμη και σε θέματα που αφορούν παιδιά και οικογένειες υπάρχει πολιτική αναλγησία, αντί κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Με το παρόν, καταγγέλλω ως άνθρωπος, ως δημότης, ως εκπαιδευτικός και ως γονέας, την δημοτική αρχή για το δικό της μερίδιο ευθύνης που είναι η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, της 12ης Μαρτίου 2018, για παραχώρηση του ισογείου χώρου του Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού, στην ανώνυμη εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε., αγνοώντας την προ ενός έτους ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παραχώρηση του ίδιου χώρου για την δημιουργία του ΕΝΕΕΓΥΛ  Σκάλας Ωρωπού.

Σε αυτήν την ομόφωνη απόφαση στηρίχτηκε το υπουργείο και αποφάσισε την ίδρυση του σχολείου.

Καλώ σήμερα την δημοτική αρχή να απομακρύνει την ανώνυμη εταιρεία και να παραχωρήσει το σχολείο, για πλήρη λειτουργία με αίθουσες διδασκαλίας για το Γυμνάσιο και το Λύκειο και τις απαραίτητες βοηθητικές στη νέα σχολική μονάδα.

Η ετοιμασία βοηθητικών χώρων του σχολείου, στην οποία προέβη η σχολική επιτροπή του δήμου, για την υποδοχή των παιδιών, είναι προσβλητική και απαράδεκτη για όλους μας.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral