Εγκύκλιος αναπληρωτών 2016: Ποιοί αναπληρωτές δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/07/2016 - 01:33 | Author: Newsroom

Εκατόν τρεις δάσκαλοι και 21 νηπιαγωγοί δεν έχουν φέτος το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση, ώστε να τοποθετηθούν σε θέσεις αναπληρωτών, αφού αν και προσλήφθηκαν πέρυσι, δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν.

avgi.gr

Διαβάστε : Η Εγκύκλιος Αναπληρωτών 2016

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αποκλείονται από τους για δύο συναπτά έτη. Από το νέο σχολικό έτος (2016-2017), όμως, καταργείται η ποινή του διετούς αποκλεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η για την κατάθεση των σχετικών αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ενστάσεων θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι οριστικοί πίνακες στο τέλος του επόμενου μήνα.

Στην Ειδική Εκπαίδευση ο αριθμός των δασκάλων ΠΕ71 (Πτυχιούχοι Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) που δεν θα έχουν δικαίωμα κατάθεσης αίτησης αναπληρωτών είναι μόλις έξι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Δεκαεπτά είναι οι δάσκαλοι ΠΕ70.50, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή ενώ οι νηπιαγωγοί ΠΕ60.50 ανέρχονται σε έξι.

Δύο ακόμη αναπληρωτές αποκλείονται από τους νέους πίνακες καθώς καταγγέλθηκε η σύμβασή τους για σοβαρό λόγο. Πρόκειται για έναν αναπληρωτή της ειδικότητας του δασκάλου, και έναν καλλιτεχνικών.

Στις κοινές ειδικότητες με τη Δευτεροβάθμια ο αριθμός των αναπληρωτών που δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης είναι 148. Συγκεκριμένα Αγγλικής 45, Γερμανικής 23, Γαλλικής 9, Καλλιτεχνικών 15, Φυσικής Αγωγής 19, Μουσικής 17, Πληροφορικής 6, Θεατρικής Αγωγής 14.

Loading...
  • europalso

    ideascentral