Εγκύκλιος αναπληρωτών 2016 ειδικής αγωγής: Ενημέρωση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/07/2016 - 13:57 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχα σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας:
· Η Απόφαση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2016-17 θα υπογραφεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και αμέσως μετά η Εγκύκλιος με σύντομες διαδικασίες θα πάρει Φ.Ε.Κ., ώστε έως το τέλος Ιουλίου να μπορέσουν να γίνουν και οι αιτήσεις των υποψηφίων Αναπληρωτών στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.

· Αυτή τη στιγμή ο ΑΣΕΠ, ο οποίος ως γνωστόν θα αναλάβει την εκδίκαση των ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., τελειώνει με τις παρατηρήσεις του επί της Εγκυκλίου. Σύμφωνα με αυτές τις παρατηρήσεις θα ζητείται στην φετινή Εγκύκλιο η Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος από τις ειδικότητες του Ε.Ε.Π. στις οποίες προβλέπεται, θα υπάρξει Ενιαίος Πίνακας στους Λογοθεραπευτές ΠΕ21 και ΠΕ26 και θα υπάρξουν και κάποιες άλλες αλλαγές στα τυπικά προσόντα κάποιων ειδικοτήτων για τις οποίες αναμένεται η τελική κρίση του ΑΣΕΠ.
· Για να διασφαλιστεί η ταχεία και στο ίδιο χρονικό σημείο έκδοση των Προσωρινών Πινάκων από τις 13 Π.Δ.Ε., το Υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, καθώς και να δημιουργήσει και να αποστείλει στις Π.Δ.Ε. κοινή φόρμα excelγια τη σύνταξη των Πινάκων απ αυτές .
· Όσον αφορά στην εξέταση της συνάφειας των Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων του Ε.Ε.Π. από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.), θα αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους τίτλους των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. κι ας είχαν αυτοί κριθεί από τα οικεία Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Το Ι.Ε.Π. μάλιστα προσανατολίζεται στο να αποστείλει στις 13 Π.Δ.Ε. κοινό πρόγραμμα καταγραφής των τίτλων, ώστε ν αποστέλλονται ομαδοποιημένοι στην Επιτροπή για να συντομευθεί το χρονικό διάστημα των αποφάσεων της επί της συνάφειας.
· Τέλος αναφορικά με τον αριθμό των /Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για τις δομές Ε.Α.Ε. για το 2016-17, αυτός θα είναι ίδιος με τον περσινό, χωρίς να έχει ξεκαθαρισθεί ακόμα η επί μέρους κατανομή των πιστώσεων.
Αυτές είναι οι ενέργειες και τα χρονοδιαγράμματα, σχετικά με την Ε.Α.Ε., του Υπουργείου Παιδείας αυτή τη στιγμή.
Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.
Βασίλης Βούγιας Αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. 12/7/2016

Loading...
  • europalso

    ideascentral