Εγκύκλιος αναπληρωτών 2016: Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών Διαδικασία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2016 - 21:00 | Author: Newsroom

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

: οι θα είναι υπό την εποπτεία ΑΣΕΠ το οποίο θα εξετάσει τις ενστάσεις.

Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΕΕΠ και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ΕΒΠ οι οποίοι καταρτίζονται από το υπουργείο Παιδείας για το 2016 – 2017 υποβάλλονται για έλεγχο νομιμότητας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι δυνατή η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων στους πίνακες αναπληρωτών.

Η υπουργική απόφαση που θα περιέχει την προκήρυξη πρέπει υποχρεωτικά να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Οι εγκύκλιοι θα είναι ξεχωριστές για τη γενική και την ειδική αγωγή

Οι προθεσμίες θα ορίζονται στην εγκύκλιο καθώς και τα δικαιολογητικά ο τρόπος ελέγχου τους ο αριθμός των δηλώσεων προτίμησης η διαδικασία κατάρτισης και οριστικοποίησης των πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων τα όργανα πρόσληψης και τοποθέτησης Ηλεκτρονική διαδικασία.

Οι αιτήσεις των αναπληρωτών 2016 θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΟΠΣΥΔ opsyd.sch.gr.

Για τη διαδικασία εγγραφής απαιτείται προσωπικός λογαριασμός πρόσβασης στο Taxisnet

Εάν ο υποψήφιος δεν έχει προσωπικούς κωδικούς Taxisnet θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στην αρμόδια ΔΟΥ για την έκδοσή τους.

Δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι τη λήξη των αιτήσεων και μετά δεν θα γίνεται δεκτή καμία αλλαγή καθώς η επίβλεψη από το ΑΣΕΠ καθιστά πολύ αυστηρές τις διαδικασίες Οσον αφορά το σύστημα ΟΠΣΥΔ πλέον ζητάει οι αναπληρωτές να δηλώνουν μια οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης όπου θα καταθέτουν τα χαρτιά τους αν χρειαστεί Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σε ποιο μέρος πρέπει να δηλωθεί.

Η προϋπηρεσία δασκάλων σε προσφυγικές δομές δεν θα μετρήσει στους πίνακες αναπληρωτών .

Το επόμενο σχολικό έτος δεν θα ισχύει η ποινή του διετούς αποκλεισμού για όσους αναπληρωτές δεν αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτηθούν.

Παρόλαυτά φέτος η εν λόγω ρύθμιση είναι σε ισχύ οπότε αναμένεται περίπου 600 εκπαιδευτικοί να τεθούν εκτός του δικαιώματος αίτησης αναπληρωτή με τους περισσότερους εξ αυτών να ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι αναπληρωτές που είτε παραιτήθηκαν είτε δεν ανέλαβαν υπηρεσία μπορούν να καταθέσουν αίτηση για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι

Στατιστικά μέχρι τον Δεκέμβριο οι αναπληρωτές που δεν ανέλαβαν υπηρεσία ήταν 438.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών 2016 στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι σαφώς λιγότερες από την τελευταία σχολική χρονιά όπου προσλήφθηκαν περίπου 22.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαφόρων κατηγοριών και τελικά παρέμειναν 2.000 κενά περίπου

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας αίτηση για συνταξιοδότηση έκαναν 1.350 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Οργανικές θέσεις.

Στην τελική φάση βρίσκεται σύμφωνα με τον αιρετό του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας κ Δημήτρη Μπράτη η .

Είναι θέμα ημερών η δημοσίευση της απόφασης για τη σύσταση σε σχολεία των 1.686 οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων

Loading...
  • europalso

    ideascentral