ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τελικά αποτελέσματα στο eetaa.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2016 - 12:53 | Author: Newsroom

: Τελικά μετά τις 7 στο

Οι τελικοί πίνακες με τα των ωφελούμενων, ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα, θα δημοσιευτούν σήμερα 24 Αυγούστου στο και paidikoi.eetaa.gr.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Βέβαια, το θέμα των δεν εξαντλείται μόνο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά μόνο ένα μέρος οικογενειών που δεν θα πληρώσουν τροφεία. Αφορά και άλλες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το ΕΣΠΑ, έχουν αποκλειστεί δηλαδή από τη διαδικασία πριν αυτή ξεκινήσει. Αφορά εκείνους που θα πρέπει να αναζητήσουν, είτε μέσω των δημοτικών παιδικών σταθμών είτε με άλλο τρόπο, λύση για το πώς θα βγουν στο μεροκάματο και ταυτόχρονα πώς το παιδί τους θα καταφέρει να ενταχθεί στην Προσχολική Αγωγή.

Να πάρει δηλαδή όλα εκείνα τα κρίσιμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του στοιχεία σε μία πολύ ευαίσθητη ηλικία. Και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν βρίσκουν λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Ετσι, η μέρα που ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς που είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ, δυστυχώς, σηματοδοτεί για δεκάδες χιλιάδες νέα ζευγάριατην έναρξη ενός ατέλειωτου «Γολγοθά». Είτε πρόκειται για γονείς που τα παιδιά τους γίνονται δεκτά είτε για εκείνους που δεν γίνονται αλλά και για όσους δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση γιατί κόβονται από τα ίδια τα κριτήρια που βάζει το πρόγραμμα, ξεκινά μία χρονιά με μεγάλες αγωνίες που αφορούν το πότε θα ανοίξουν οι σταθμοί, το πώς θα λειτουργούν, το εάν θα ζητηθούν πρόσθετα χρήματα ως τροφεία, το πού θα πάνε τα παιδιά για να μπορούν να δουλέψουν οι γονείς. Αντί, δηλαδή, η νέα χρονιά

Η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, που αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής του κάθε υποψήφιου. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί μητέρας και παιδιού, ώστε να μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και από τους Οριστικούς Πίνακες Κατάταξης, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr).

Θυμίζουμε ότι αίτηση έχουν κάνει περίπου 120.000 γονείς και αναμένεται να λάβουν το πολυπόθυτο voucher περίπου 85.000.

Μόλις οι γονείς λάβουν το voucher, θα πρέπει να προχωρήσουν οι εγγραφές, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Ειδικότερα η διαδικασία μετά τα οριστικά αποτελέσματα έχει ώς εξής: Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, καταρτίζονται οι οριστικοί Πίνακες κατάταξης των ωφελουμένων ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα.

Οι αιτούντες μπορούν να δουν το οριστικό αποτέλεσμα της αίτησή τους στην ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr) στις 24.8.2016.

Στον οριστικό πίνακα θα αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία του / της ωφελούμενου/νης, τα στοιχεία του παιδιού/ών καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός της «Αξίας τοποθέτησης» (Voucher)…

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral