ΕΕΤΑΑ- Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ : Τελευταίες ημέρες υποβολής αιτήσεων – Πληροφορίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2017 - 15:30 | Author: Newsroom

: Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των όσων γονέων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018 ανακοίνωσε η .

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Ιουνίου 2017 και ώρα 24:00

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ναι μεν η θα λήξει μετά τη νέα παράταση στις 14 Ιουνίου, ωστόσο, εφόσον έχουν κατατεθεί όλα τα υπόλοιπα (αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας κλπ), θα μπορεί να προσκομιστεί και η φορολογική δήλωση για την οποία υπάρχει αδυναμία υποβολής.

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, θεωρούν ότι οι περιπτώσεις που, πράγματι, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα με την υποβολή αφορά πολύ λίγες κατηγορίες ενδιαφερομένων.

Τα προβλήματα αφορούν τρείς βασικές κατηγορίες:

1. Υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί μεν, όμως χρειάζεται
να περάσουν από έλεγχο δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας, ως εκ τούτου η εκκαθάριση τους θα καθυστερήσει. Οι οικείες ΔΟΥ έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι οι εκκαθαρίσεις θα ξεκινήσουν Αύγουστο, δηλαδή μετά το πέρας της έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ. .Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι οικογένειες με μέλη ΑμεΑ από τους οποίους, έχει ζητηθεί έλεγχος δικαιολογητικών από τις οικείες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά-μεΑ να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ.

2. Δεν μπορούν να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που ανήκουν
σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) καθώς το taxisnet δεν τις δέχεται ακόμη. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι εφικτό να βγει το μέρισμα και να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλλουν τις ατομικές τους δηλώσεις.

3. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζουν μέρος των κατά επάγγελμα αγροτών καθώς
λόγο προβλημάτων, λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν προ-συμπληρωθεί οι κωδικοί 037 – 038 εντύπου Ε1 στη μερίδα των αγροτών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν ούτε αυτοί φορολογική δήλωση.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί 2017- 2018: Kανένας δεν θα μείνει εκτός λόγω φορολογικής δήλωσης

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral