Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου μάλλον απευθύνεται μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2015 - 12:01 | Author: Newsroom

Δ.Ι.Ε.Κ: Απάντηση Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου

Το δελτίο τύπου της 10/11/15 που εξέδωσε το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σχετικά με την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας του τρέχοντος εξαμήνου στα Δ.Ι.ΕΚ μάλλον πρέπει να απευθύνεται μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν ή απλά για να χαϊδέψει ώτα και κοινή γνώμη.

Περιορίζεται σε επιφανειακές δικαιολογίες χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη έως και σήμερα καθυστέρηση έναρξης των Δ.ΙΕΚ ,η οποία σε τέτοιο βαθμό χρονικής καθυστέρησης δεν έχει ξαναγίνει από ιδρύσεως του Θεσμού, προτάσσει ως κάλυψη της ολιγωρίας και του ανεπίτρεπτα κακού προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας την

“…προσπάθεια και συνεργασία με τους Διευθυντές για τον προσδιορισμό των πραγματικών αναγκών κατάρτισης των τοπικών κοινωνιών”

Ε.Δ.ΙΕΚ: Η συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία υλοποιείται εδώ και χρόνια στις αρχές Αυγούστου ώστε μέχρι τέλους του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να επιτρέπει την ομαλή ροή του χρονοδιαγράμματος ως ο νόμος ορίζει.

“…εξορθολογισμό νέων ειδικοτήτων”

Ε.Δ.ΙΕΚ: Πως είναι δυνατό να δημιουργούνται νέες ειδικότητες χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει εκπόνηση περιγραμμάτων και οδηγών σπουδών για αυτές. Σας διαφεύγει ότι ακόμα εκκρεμούν οι οδηγοί σπουδών ειδικοτήτων προηγούμενων ετών με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν; (διασφάλιση εκπαιδευτικής ποιότητας….)

“…απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού”

Ε.Δ.ΙΕΚ: Δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική διαφοροποίηση επί της διαδικασίας, μόνο ολιγωρία και μη προγραμματισμός, σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ετών ώστε να δικαιολογεί την καθυστέρηση έστω και μίας ημέρας.

“…ενέργειες για την κάλυψη του χρηματοπιστωτικού κενού “

Ε.Δ.ΙΕΚ: Γιατί λοιπόν οι εκπαιδευτές και όχι μόνο εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα, του εξαμήνου 2015 Α! ; Απαιτούμε την άμεση οικονομική τακτοποίηση μας.

“…διασφάλιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας”

Ε.Δ.ΙΕΚ: Σε ποιά μέριμνα και ποιότητα αναφέρεστε όταν ακόμα δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο για το πως θα καλυφθούν οι έως σήμερα επτά χαμένες εκπαιδευτικές εβδομάδες;

“…η έναρξη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό σε κάθε περίπτωση εντός του Νοεμβρίου”

Ε.Δ.ΙΕΚ: Περιμένουμε…, και η 30η αποτελεί ημέρα του Νοεμβρίου αλλά έως τότε η χαμένες εβδομάδες θα είναι εννέα!!!

Για άλλη μια φορά καλούμε τον Υπουργό και τους αρμόδιους φορείς αντί για δελτία τύπου που σκοπό έχουν να συγκαλύπτουν τα αδικαιολόγητα να τοποθετηθούν ευθαρσώς με ευθύνη και συγκεκριμένες θέσεις απέναντι στο Μεγάλο θέμα που έχουν δημιουργήσει στον τομέα της Κατάρτισης και αφήνει έκθετους εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές, γονείς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral