ΔΟΕ: Υπήρχε συμφωνία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/02/2018 - 15:20 | Author: Newsroom

Το κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση που είχαν στις 8/5/2007 αναφορικά με την Προσχολική Αγωγή υπενθυμίζει η .

Η Ομοσπονδία τονίζε ότι οι υπήρχε συμφωνία στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Η παραπομπή στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου γίνεται με αφορμή τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί στο ζήτημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της 8ης Μαΐου 2007:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαΐου 2007 συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας του ΥΠΕΠΘ για δημιουργία τμημάτων Νηπιαγωγείων στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων και των Ιδιωτικών Σχολείων.

Οι δυο Ομοσπονδίες κατέληξαν στα εξής:

Είναι κατηγορηματικά αντίθετες με τη συγκεκριμένη τροπολογία και ζητούν από το Υπουργείο να μην την καταθέσει. Ταυτόχρονα διεκδικούν την πλήρη εφαρμογή της διάταξης του Ν.3518/06 που καθιερώνει τον ένα χρόνο Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Οι δυο Ομοσπονδίες, επίσης, συμφώνησαν στο αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.

Οι δυο Ομοσπονδίες επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για τη διαμόρφωση ενός μετώπου εργαζομένων για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίησή της και την κατοχύρωση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

Για την Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ Για τη ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος

ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral