Δύο εβδομάδες χωρίς μάθημα για 300 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/03/2018 - 11:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πρόβλημα για 300 που δεν μπορούν να κάνουν μάθημα λόγω της μη επαρκούς βατότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου στο πλαίσιο της μεταφοράς τους από τα λεωφορεία, έχει δημιουργηθεί στο Ανατολικό Πήλιο και ειδικότερα στα σχολεία της Τσαγκαράδας και του Μουρεσίου.

Οι γονείς ζητούν να ανοίξουν τα , καθώς υπάρχουν και οι και οι υποψήφιοι του Λυκείου δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν μαθήματα, όμως οι συνθήκες στον δρόμο δεν το επιτρέπουν μέχρι στιγμής. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την κατάσταση και ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους μια έκθεση που θα καταγράφονται οι συνθήκες, ώστε να δει τι μπορεί να κάνει.

Μέχρι και χθες δεν λειτουργούσαν το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας και το Νηπιαγωγείο Μουρεσίου, ενώ δεν γίνονταν και τα δρομολόγια των μαθητών Ξουριχτίου, Τσαγκαράδας, Μουρεσίου, Ανηλίου, Κισσού που φοιτούν σε ΕΠΑΛ.

Ο βασικός λόγος μη διεξαγωγής των μαθημάτων είναι πως τα λεωφορεία δεν μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγιο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ανήλιο μέχρι Ξουρίχτι εξαιτίας των αρκετών σημείων με ζημιές.

Και, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, δεν είναι μόνο η Μαυρούτσα που τα λεωφορεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά και άλλα σημεία.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος, «αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες στον δρόμο, δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μετακίνηση των μαθητών. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας φοιτούν παιδιά από επτά χωριά».

Υπάρχουν γονείς που συζήτησαν μεταξύ τους και θέλησαν να πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας, αλλά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν το επιτρέπει. «Ποιος θα πάρει την ευθύνη σε ένα ατύχημα» τονίστηκε σχετικά.

Πάντως οι μέρες περνούν, μαθήματα δεν γίνονται και πιο ανήσυχοι είναι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από το Λύκειο Τσαγκαράδας, σύμφωνα με το thessalianews.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral