Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα στο WordPress!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2016 - 17:36 | Author: Newsroom

Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα στο WordPress!

Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσιάζουν το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ιστοσελίδων με το WordPress» με προβλεπόμενη έναρξη μαθημάτων τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή των πρακτικών και τεχνικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τον έλεγχο ιστοσελίδων με χρήση του WordPress από αρχάριους.

O Επιστημονικά Υπεύθυνoς του Προγράμματος, κος Σοφός Αλιβίζος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η διδάσκουσα κα Ρουσάκη Φλέρη απαντούν ακολούθως σε συχνά ερωτήματα ενδιαφερόμενων:

Ποιο είναι το αντικείμενο και ποιο το υπόβαθρο που απαιτείται για κάποιον/-α που επιθυμεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα;

Το αντικείμενο του Επιμορφωτικού Προγράμματος είναι η παροχή των πρακτικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία ιστοσελίδων με χρήση του WordPress από αρχάριους, χωρίς καμία προαπαιτούμενη γνώση προγραμματισμού ή άλλες δεξιότητες σχεδιασμού.

Γιατί προτείνετε το WordPress για τη δημιουργία ιστοσελίδων;

Αρχικά, διατίθεται δωρεάν. Είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, διαθέτει καταπληκτικά θέματα, είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης, εύκολο στη διαχείριση και κυρίως ασφαλές!

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WordPress;

Το WordPress είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) με το οποίο έχουν δημιουργηθεί εκατομμύρια ιστολόγια (blogs) και ιστοσελίδες (websites) παγκοσμίως. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μιας και είναι ανοιχτό σε απίστευτες δυνατότητες. Ενδεικτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ιστολόγιο, Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Gallery, Χαρτοφυλάκιο, Εμπορικό Κατάστημα (e-shop), Portal και Ιστοσελίδα μελών.

Ποιες δεξιότητες συγκεκριμένα θα αναπτύξουν πρακτικά οι επιμορφούμενοι/-ες του Επιμορφωτικού Προγράμματος;

Θα μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ιστοσελίδες και το περιεχόμενό τους εντελώς μόνοι τους, ακολουθώντας απλά τις οδηγίες των video tutorials. Έπειτα θα μπορούν να δημιουργούν σελίδες στο Facebook και λογαριασμούς στο Twitter και να συνδέουν τις ιστοσελίδες με αυτά. Έτσι, εντάσσουν δυναμικά και τα Κοινωνικά Δίκτυα στην δημιουργία μεγάλης επισκεψιμότητας στις ιστοσελίδες!

Θεωρείτε ότι αυτές οι δεξιότητες αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας;

Αναμφισβήτητα! Η αγορά εργασίας αναζητά πρακτικές δεξιότητες σε λογισμικά κάθε είδους. Επιπρόσθετα όμως, το συγκεκριμένο Πρόγραμμα καθιστά ικανό έναν/μια επιμορφούμενο/η να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση στο ίντερνετ!

Διάστημα Υλοποίησης: 10/10/2016 – 25/12/2016

Ώρες Επιμόρφωσης: 66

Πιστωτικές μονάδες (ECVET): 3,30

Περισσότερα: εδώ

Για Πληροφορίες:

Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Αιγαίου

22410 99424 – 6 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00-14:00)

e-epimorfosi@aegean.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral