Δίκη πιλότος στο ΣτΕ για εκπαιδευτικούς και ανθυπαστυνόμους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/03/2017 - 15:50 | Author: Newsroom

Ε ΠΙΛΟΤΙΚΗ δίκη θα κριθεί εάν έχουν τηρηθεί οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε προαγωγές 666 ανθυπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από σχετικό αίτημα των ενδιαφερομένων, έκλεψε από τα διοικητικά εφετεία τις δύο υποθέσεις, καθώς αφορούν ευρύτερο κύκλο προσώπων. Κατά συνέπεια, οι αποφάσεις που θα εκδοθούν θα αποτελέσουν πιλότο στις υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια με το ίδιο νομικό αντικείμενο.
Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων της περιόδου υπουργίας Νίκου Φίλη, με τις οποίες κυρώθηκαν οι από 6 9 2016 και 23 9 2016 οριστικοί πίνακες

προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2016 2017, κατά το σκέλος εκείνο που εντάσσονται στους αντίστοιχους πίνακες (και προτάσσονται έναντι των αιτούντων επιτυχόντων σε παρελθόντες διαγωνισμούς ΑΣΕΠ), λόγω μοριοδότησης, εκπαιδευτικοί μη συμμετάσχοντες ή μη επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, εκ μόνης της προϋπηρεσίας τους . Αντίστοιχα, οι ανθυπαστυνόμοι ζητούν την ακύρωση της απόφασης του αρμόδιου προϊσταμένου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία προήχθησαν στον βαθμό του υπαστυνόμου Β’ συνολικά 666 ανθυπαστυνόμοι, με μόνο κριτήριο τη συμπλήρωση των χρονικών προδιαγραφών που θέτει το πλαίσιο των νόμων 3686 2008 και 4058 201. Ουσιαστικά, το κριτήριο ήταν η συμπλήρωση 26 ετών πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξη των αστυνομικών στο Σώμα, χωρίς περαιτέρω κριτήριο και κατά παράλειψη προαγωγής άλλων συναδέλφων τους, οι οποίοι είχαν μεγαλύτερο χρόνο υπηρεσίας στον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει τις ανωτέρω χρονικές προδιαγραφές.

http://dictyo.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral