Διευκρινιστική δήλωση της Αν.Υπουργού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/02/2016 - 20:01 | Author: Newsroom

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων για τις αμοιβές μελών ΔΕΠ στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι:

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ διδάσκουν σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς να λαμβάνουν καμία πρόσθετη αμοιβή εκτός από το μισθό τους.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι υπάρχουν και λειτουργούν στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. της χώρας μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με υψηλά δίδακτρα μέρος των οποίων αφορά αμοιβές των συμμετεχόντων σε αυτά Πανεπιστημιακών.

Το 30% στο οποίο αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αφορά μέλη ΔΕΠ που εργάζονται για μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία ζητούν δίδακτρα.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ως κύριο μέλημά του τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προασπίζει τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας που εργάζονται υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες διατηρώντας με προσωπικό κόστος το υψηλό επίπεδο των Ιδρυμάτων τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral