Διευκρίνισεις για το επίδομα ανεργίας των καθηγητών των κέντρων ξένων γλωσσών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/07/2018 - 10:09 | Author: Newsroom

Νέα εγκύκλιος εκδόθηκε από το Υπ. Εργασίας με θέμα την ασφάλιση καθηγητών εργαζομένων σε και . Με την εγκύκλιο αυτή γίνεται γνωστό ότι στις περιπτώσεις των καθηγητών με μειωμένο ωράριο διδακτικής απασχόλησης την εβδομάδα, κάτω των 21 ωρών, για τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης αυτών ανά μήνα θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Φαίνεται ότι η νέα εγκύκλιος που ακολουθεί δεν είναι γνωστή ακόμα στον όπως προκύπτει από τις διευκρινίσεις που ζήτησε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Μαγνησίας κ. Μπουκώρος. Συγκεκριμένα δημοσίευμα του taxydromos.gr αναφέρει:

 

Διευκρινίσεις ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με το ζήτημα της χορήγησης επιδόματος ανεργίας στους καθηγητές μερικής απασχόλησης, που εργάζονται σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Έρμαιοι της ελλιπούς συνεννοήσης των υπηρεσίων του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΔ βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε ιδιωτικά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών και οι οποίοι τους θερινούς μήνες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την α.π.41919/909/4.11.2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθετε εκτός ταμείου ανεργίας σχεδόν όλοι οι καθηγητές μερικής απασχόλησης που εργάζονται σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών. Προκειμένου να σταματήσει αυτή η αδικία, εκδόθηκε στις 27 Ιουνίου 2018 η υπ΄αριθμ. διορθωτική εγκύκλιος Φ.10141/οικ.33777/878/2018, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και οι καθηγητές μερικής απασχόλησης, οι οποίοι έχοντας συμπληρώσει το κατώτατο όριο των 100 ενσήμων και όχι των 125 θα μπορούν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Δυστυχώς, όμως, μέχρι στιγμής ο ΟΑΕΔ δεν είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, καθώς δεν του έχει κοινοποιηθεί από τον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα να μην προχωράει καμία αίτηση επιδόματος ανεργίας.

Αντιλαμβάνεστε ότι η ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσίων εύλογα εγείρει την ανησυχία των καθηγητών, οι οποίοι απέβλεπαν στο επίδομα ανεργίας, καθώς αποτελεί το μοναδικό τους έσοδο για βιωπορισμό τους θερινούς μήνες.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Για ποιο λόγο καθυστερεί η κοινοποίηση της διορθωτικής εγκυκλίου που αφορά στη χορήγηση του στους καθηγητές μερικής απασχόλησης από τον ΕΦΚΑ στον ΟΑΕΔ;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral