Διευκρινήσεις για την Εγκύκλιο και τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/06/2016 - 22:33 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από Δ, Μπράτη

Όπως ενημερώθηκα σήμερα από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου ετοιμάζεται η προκήρυξη για την υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών για το επόμενο σχολικό έτος, με στόχο αυτή να αναρτηθεί την 1η Ιουλίου.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και μετά την κατάρτιση των πινάκων αυτοί θα διαβιβασθούν στο ΑΣΕΠ το οποίο θα εξετάσει τις ενστάσεις.

Σχετικά με την ανάρτηση ενδεικτικών πινάκων – όπως έγινε πέρυσι-δεν υπάρχει κάτι.Θεωρώ πάντως ότι πρέπει οπωσδήποτε και φέτος να αναρτηθούν ενδεικτικοί πίνακες,αφού θα ενσωματωθεί σε αυτούς για πρώτη φορά και η προυπηρεσία 10-12 κάτι που θα αλλάξει τη σειρά πολλών συναδέλφων.

Υπενθυμίζω ότι και πέρυσι η διοίκηση του υπουργείου είχε αντιρρήσεις για την ανάρτηση ενδεικτικών πινάκων, όμως μετά από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας αναρτήθηκαν και οι συνάδελφοι διευκολύνθηκαν.

Εγκλυκλιος αναπληρωτών 2016

Προσλήψεις αναπληρωτών

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά σας ενημερώνω για τα εξής:
1.Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη – ούτε καν το υπουργείο – τον αριθμό των προσλήψεων που θα γίνουν , αφού αυτό θα εξαρτηθεί από τα κενά που θα υπολογισθούν προς το τέλος Αυγούστου ,μετά τις αποσπάσεις , καθώς και από τις πιστώσεις που θα έχουν εξασφαλισθεί.
2.Ο υπουργός παιδείας δηλώνει,τις τελευταίες μέρες,ότι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών θα είναι περίπου 20.000.Δεν ξεκαθαρίζει όμως αν σε αυτές τις προσλήψεις υπολογίζει και τις προσλήψεις για ΕΒΠ και ΕΕΠ στις ΣΜΕΑΕ.
3.Οι συνολικές φετινές προσλήψεις ήταν ,μαζί με ΕΒΠ και ΕΕΠ, 23000 περίπου και έμειναν και 2500 κενά που δεν καλύφθηκαν.Εξ αυτών οι 13866 στην ΠΕ ,οι 6221 στη ΔΕ και οι 3000 για ΕΕΠ και ΕΒΠ.
4.Αν ο υπολογισμός των κενών γινόταν με βάση τα περσινά δεδομένα θα χρειαζόταν περίπου 27.000 πιστώσεις.( 23000που έγιναν +2500 που δεν καλύφθηκαν+ 1500 συνταξιοδοτήσεις).
5.Από τις 20000 που δηλώνει ο υπουργός ότι θα γίνουν μέχρι τις 27000 που χρειάζονται λείπουν περίπου 7000 πιστώσεις.Ακριβώς όση μείωση προκύπτει με βάση τις ρυθμίσεις που ψήφισε για την ειδική αγωγή,τα νηπιαγωγεία,και τον νέο τύπο ολοήμερου.
6.Ένα πρώτο δείγμα για τα κενά θα έχουμε την επόμενη βδομάδα , που θα σταλούν στο υπουργείο τα οργανικά κενά για τις μεταθέσεις, και καλύτερη εικόνα προς τα τέλη Ιουλίου που θα υπολογισθούν τα κενά για τις αποσπάσεις(λειτουργικά κενά).
Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα δεδομένα , τα οποία μπορείτε να λάβετε υπόψη σας κατά τη συμπλήρωση της δήλωσής σας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral