Διευκρινήσεις για την «Δραστική μείωση των αποσπάσεων»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/06/2016 - 15:41 | Author: Newsroom

Ενημέρωση από Δ. Μπράτη

Δραστική μείωση των αποσπάσεων εξήγγειλε για φέτος ο υπουργός παιδείας,χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στις αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία ή στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Δεν είναι βέβαια ο πρώτος υπουργός που κάνει αυτή την εξαγγελία ούτε θα είναι ο τελευταίος.

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

1.Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ γίνονται με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια-με μόρια δηλαδή- από το ΚΥΣΠΕ,με ηλεκτρονικό τρόπο, με βάση τα κενά που αποστέλλουν οι Δνσεις.Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται όλοι σε κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

Άρα δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα ,κανένα έλλειμμα εκπκών.


2.Οι αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία δεν περνούν από το ΚΥΣΠΕ ,αλλά γίνονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ,χωρίς μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.Με πολιτικό «μέσον» δηλαδή.Έτσι γινόταν πάντα-μετά το 1998-έτσι γίνονται και σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται σε φορείς και γραφεία δημιουργούν ελλείμματα,αφού λείπουν από τα σχολεία.

Μάλιστα οι αποσπάσεις αυτές αντί να μειωθούν αυξάνονται δυστυχώς.Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό όπου αποσπάστηκαν συνολικά 2099 εκπκοί ΠΕ και ΔΕ σε φορείς και γραφεία σε σχέση με πρόπερσι που είχαν αποσπασθεί 1650. Αύξηση περίπου 30%.


3.Αν λοιπόν ο υπουργός παιδείας θέλει να μειώσει τις αποσπάσεις, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιορίσει στο ελάχιστο τις αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία και φυσικά να τις μοριοδοτήσει κι αυτές, κατά το πρότυπο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral